Porsche Leasing România a asmuțit executorii judecătorești pe patronul de la Algrup, Ion Mînzat

În curând, şoferii cu maşini cumpărate în leasing vor risca dosar penal dacă nu înapoiază autoturismul când nu mai au bani de rate. Rău de plată la acest capitol s-a dovedit a fi şi omul de afaceri care controlează grupul de firme Algrup din Slatina, Ion Mînzat.

După trei luni de neplată a maşinilor, firma de leasing îl trece pe client în registrul datornicilor şi îi va cere să înapoieze vehiculul cumpărat. Potrivit unei noi legi, dacă titularul contractului de leasing refuză să dea maşina înapoi, poliţia îi va întocmi dosar penal pentru furt.

Rău de plată în privinţa autoturismului pe care l-a achiziţionat în rate în urmă cu ceva timp s-a dovedit a fi şi omul de afaceri Ion Mînzat, cel care controlează grupul de firme Algrup şi ziarul Eveniment de Olt. Este vorba de un autoturism 4×4 marca Touareg, cu număr de înmatriculare B 66 BRZ, cumpărat în leasing de la SC Porsche Leasing România IFN SA, conform contractului cu numărul 9092936/107172, pe numele uneia dintre firme, SC Algrup Trade SRL. La finele anului trecut, firma era notificată de un executor judecătoresc la care a apelat Porsche Leasing România, care solicita plata sumelor restante, de peste 140 milioane de lei vechi la acea dată. „În calitate de utilizatoare, aţi încheiat şi acceptat contractul de leasing al cărui obiect este dreptul de folosinţă a unui autovehicul marca VW Touareg, închiriat în sistem leasing, proprietar al acestui bun fiind SC Porsche Leasing România IFN SA. De la data încheierii contractului şi după achitarea avansului, dumneavoastră nu aţi respectat termenele scadente pentru plata ratelor de leasing, deşi art. 4, pct. 4.5 prevede că «ratele de leasing şi primele de asigurare trebuie să fie plătite în contul specificat de către Porsche Leasing România, respectiv Porsche Broker de Asigurare, cel mai târziu în a zecea zi calendaristică de la data facturării»“, se arată în notificare.

Să mai spunem că firma pe numele căruia Ion Mînzat a cumpărat în rate autoturismul, SC Algrup Trade SRL, se află în insolvenţă din aprilie 2012.

La capitolul plăţi, Ion Mânzat s-a remarcat în Olt prin zgârcenia cu care îşi plăteşte angajaţii; un fel de a spune angajaţi, pentru că cei mai mulţi dintre ei lucrează fără forme legale de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here