Foste angajate ale Primăriei Caracal, arestate pentru fraude economice

Patru foste angajate ale Primăriei Caracal şi administratorul unei societăţi comerciale, cu toţii inculpaţi în dosarul în care fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, este judecat, alături de alte 13 persoane, pentru delapidarea bugetului local, au fost arestaţi, marţi, pentru 30 de zile, într-un alt dosar pentru fraude economice.

Printre persoanele arestate se numără şi fosta directoare economică a primăriei, Maria Tudor. Aceasta, împreună cu alte trei foste angajate ale primăriei (Natalia Olaru, Elena Neculăiţă, Mariana Coşoveanu) şi cu omul de afaceri George Pavel au fost mai întâi reţinuţi pentru 24 de ore pentru că, în perioada 2009 – 2011, şi-ar fi însuşit, prin diverse fraude economice, peste 1,6 milioane de lei.

 „La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Caracal au efectuat cinci percheziţii domiciliare în municipiul Caracal, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea unor fraude economice. Cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 46 şi 64 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Caracal, unde, în baza probatoriului administrat, au fost reţinute pentru 24 de ore. Acestea sunt bănuite că, în calitate de angajaţi ai unei instituţii publice, în perioada 2009 – 2011, ar fi introdus în actele contabile facturi şi chitanţe false, însuşindu-şi astfel 1.631.920 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Ulterior, cei cinci au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de magistraţii Judecătoriei Caracal.

Potrivit unor surse judiciare, la mijloc ar fi vorba de renovarea unor imobile, case şi apartamente aparţinând unora dintre persoanele în cauză, cu fonduri deturnate din bugetul primăriei prin intermediul unor documente contabile false.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Cele cinci persoane au fost trimise în faţa instanţei de procurorii DIICOT într-un alt dosar care include 14 persoane, printre care şi fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, pentru delapidarea bugetului local cu 5,2 milioane de lei. Cu toţii sunt judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here