Mai multe persoane din cadrul Primăriei Balş, cercetate de poliţiştii de la SIF Olt pentru abuz în serviciu

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au demarat cercetări la Primăria Balş, unde sunt vizate mai multe persoane care ar fi săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu. Printre cei luaţi în vizor se numără şi primarul oraşului, Mădălin Teodosescu. Funcţionarii publici sunt acuzaţi că au atribuit unei firme de construcţii o lucrare finanţată din fonduri publice cu mult înainte ca investiţia să fie aprobată în consiliul local.

Investiţia prevede construirea unei şarpante la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din oraş pentru care consilierii locali au aprobat alocarea a 540.000 de lei din bugetul local. Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul oraşului, Mădălin Teodosescu, a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local din 31 iulie, când aleşii urbei au aprobat şi documentaţia tehnico-economică pentru realizarea lucrării. La scurt timp de la aprobarea investiţiei s-a descoperit că lucrarea fusese atribuită prin încredinţare directă unei firme de construcţii locale cu mult înainte de şedinţa din 31 iulie, drept pentru care a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Craiova. DNA a declinat soluţionarea cauzei Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. În prezent, doarul se află la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, oamenii legii făcând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă pedepsită de noul Cod Penal cu închisoare de la doi la şapte ani şi cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

„Sesizarea a fost declinată de către DNA – Serviciul Teritorial Craiova Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. Dosarul are numărul 805/P/2014 şi în prezent se află la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Olt, pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, procurorul Amina Pantelimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here