VIDEO Bugetul Consiliului Judeţean Olt pe 2015, mai mare cu 16 milioane de lei faţă de anii trecuţi

Consiliul Judeţean Olt va avea, în 2015, un buget de 80 milioane de lei, cu 16 milioane de lei mai mare decât anii trecuţi, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Paul Stănescu, în şedinţa ordinară în care consilierii judeţeni au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul în curs.

Creşterea bugetară este posibilă prin prevederile noii Legi a bugetului, adoptată la începutul anului în curs, după cum a explicat vicepreşedintele CJ Olt Marius Oprescu, acesta precizând că cea mai mare parte a bugetului va fi direcţionată către investiţiile aflate în derulare, precum cele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar şi către alte nevoi.

„Practic, pe noua Lege a Bugetului, anul acesta, consiliul judeţean, spre deosebire de anii trecuţi, câştigă aproximativ 160 de miliarde vechi. Aceşti bani se vor vedea, în principal, sub forma de investiţii către Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde anul acesta am alocat suma de şapte milioane. Aşa cum spuneam, de anul trecut, este vorba despre Secţiile de Neonatologie şi Pediatrie al spitalului şi despre începerea reabilitării şi dotării corpului central. De asemenea, o parte din aceşti bani se vor vedea în suma mai mare alocată pentru întreţinerea drumurilor judeţene. În rest, aşa cum am obişnuit pe fiecare an, încercăm să asigurăm funcţionarea normală a tuturor instituţiilor din subordinea consiliului judeţean – Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Aceste instituţii, pe lângă banii care le vin de la Bucureşti, au nevoie de fonduri pentru asigurarea corectă a funcţionării şi primesc de la noi peste 20 de milioane de lei”, a declarat vicepreşedintele CJ.

Nu vor fi uitate nici drumurile judeţene proaste, o parte dintre acestea urmând a fi asfaltată din fonduri proprii. „Avem, practic, 100 de kilometri de drumuri care sunt neasfaltaţi. Din aceste drumuri, o parte sunt prinse pe cele două licitaţii pe Ordonanţa 28, care au avut loc în luna decembrie 2014 şi sunt în curs de evaluare. Parţial, lucrările care nu au fost prinse pe Ordonanţa 28 încercăm să le facem din aceşti bani alocaţi din bugetul propriu”, a afimat Marius Oprescu.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/cy5zjclo4uc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here