Un minor din Vişina Nouă, arestat după ce a înjunghiat de mai multe ori cu cuţitul un consătean

Un tânăr de 17 ani din Localitatea Vişina Nouă a fosr arestat preventiv de procurori după ce, la sfârşitul lunii trecute, şi-a înjunghiat un consătean de mai multe ori cu un cuţit. Iniţial, agresorul a rămas în libertate după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt a respins proprunerea de arestare preventivă a procurorilor, însă Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au contestat soluţia magistratului, a decis că tânărul trebuie încarcerat.

Alercaţia dintre agresor şi victimă, un tânăr de 20 de ani, a avut loc, în 26 ianuarie, în incinta unui local din Vişina Nouă, după ce între cei doi a avut loc o discuţie contradictorie. În urma neînţelegerii, tânărul de 17 ani a scos un cuţit şi l-a lovit de mai multe ori pe celălalt în zona toracică şi în abdomen. Scăpând, ca prin miracol, cu viaţă, victima a avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale în spital pentru a se reface.

După ce l-au reţinut şi pus sub urmărire penală, având în vedere gravitatea faptei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat instanţei, în 30 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt a hotărât că agresorul poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. 

„În raport de gravitatea deosebită a faptei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat la data de 30.01.2015, arestarea preventivă a inculpatului minor R. C. D. Prin încheierea cu nr. 11 din 30 ianuarie 2015 pronunţată în dosarul penal nr. 361/104/2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului R.C.D., dispunând punerea în libertate a inculpatului de sub puterea ordonanţei de reţinere cu nr. 65 din 29 ianuarie 2015, emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Totodată, a dispus faţă de inculpat, măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, începând din 30 ianuarie 2015 până la 30 martie 2015, pe timpul măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul fiind obligat să respecte anumite obligaţii stabilite de instanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, procurorul Amina Pantelimon.

Agresorul a ajuns, în cele din urmă, după gratii, după ce procurorii au contestat soluţia judecătorului oltean la Curtea de Apel Craiova, magistraţii de aici admiţând, marţi, contestaţia şi dispunând, definitiv, arestul preventiv pentru 30 de zile în cauză. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here