Primăria Caracal cere Ministerului Justiţiei să-i dea înapoi terenul pe care urma să se construiască un penitenciar

Primăria municipiului Caracal solicită Ministerului Justiţiei să înapoieze oraşului terenul de 23 de hectare cedat în urmă cu peste 10 ani pentru a fi ridicat un penitenciar, investiţie „ratată” până acum.

Preluând iniţiativa Primăriei Caracal, deputatul de Olt Dumitru Niculescu l-a interpelat, marţi, pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, solicitându-i să se implice în returnarea terenului prin intermediul unei hotărâri de guvern.

„Autorităţile caracalene solicită ca, prin hotărâre de guvern, să le fie returnat terenul pe care Ministerul Justiţiei nu face altceva decât să îl arendeze, primăria dorind realizarea unui parc industrial. Fac apel la bunăvoinţa dumneavoastră pentru a înţelege că acel teren al Caracalului şi că el a fost dat cu un scop care, din păcate, nu a fost atins. Caracalul are nevoie de el pentru a se putea dezvolta. Primăria Caracal a fost de bună credinţă şi a dat terenul pentru o investiţie. Dacă ea nu s-a realizat mi se pare normal ca terenul să fie returnat”, i-a spus ministrului Justiţiei deputatul Niculescu.

Primăria Caracal a cedat, în urmă cu peste 10 ani, un teren de 23 de hectare pe care Direcţia Generală a Penitenciarelor din România urma să demareze construirea unei închisori. Ultima zvâcnire a DGPR pe marginea acestei investiţii s-a simţit în urmă cu patru ani, dar nici atunci proiectul nu a fost început. Terenul în discuţie se află de-a lungul drumului naţional 54 Caracal – Corabia, zonă în care autorităţile caracalene vor să construiască un parc industrial pentru atragerea investitorilor din ţară şi străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here