FOTO/VIDEO Incendiu de proporţii la un depozit de marfă al unui magazin din Caracal

Pagubă de proporţii pentru o societate comercială din Caracal, care deţine un magazin de electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice și articole textile, după ce depozitul magazinului a ars, joi după-amiază, ca o torţă într-un incendiu care a pus în pericol şi vecinătăţile. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore pentru lichidarea incendiului.

 

Incendiul a izbucnit după ora prănzului, evenimentul fiind anunţat la 112 în jurul orei 15.00. La fața locului s-au deplasat forțe de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Caracal, Gărzile de intervenție Stoenești, Vișina și Osica de Sus, Detașamentul Slatina, precum și grupa operativă a inspectoratului. 

 

 

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină joi, 7 mai, în jurul orei 15.09, în municipiul Caracal, strada Bicaz, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la depozitul de marfă al unei societăți comerciale. Pentru stingerea incendiului au intervenit șapte ofițeri și șaizeci și nouă de subofițeri cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, un autocamion, o motopompă remorcabilă și o ambulanță SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, căpitanul Cornel Gogolan.

 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum la depozitul de marfă al societății, construit pe schelet metalic, cu parter şi etaj, acoperit cu tablă, pereți exteriori din panouri sandwich și placă de beton.

 

 

„Pompierii au lucrat, concomitent, la stingerea incendiului și la protejarea vecinătăților, reușind lichidarea acestuia după mai bine de trei ore de intervenție continuă”, a mai declarat Cornel Gogolan. 

 

În urma incendiului au ars bunuri electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice și articole textile aflate în depozitul societății, valoarea pagubei fiind extrem de mare. Din cauza efectului termic s-au degradat şi bunurile electronice din magazin, depozitate pe rafturile de pe latura comună cu depozitul de marfă.

 

 

Pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a fost constituită o comisie de cercetare formată din specialiști ai inspectoratului.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KYeXNc72y1E” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here