Irina Begu s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon. Urmează duelul cu Maria Sharapova

Irina Begu (31 WTA) s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a trecut în trei seturi de Lesia Tsurenko (26 de ani, locul 68 WTA), scor 7-5, 6-7, 7-5. În următorul meci va juca împotriva Maria Sharapova, numărul patru mondial, victorioasă cu 6-3, 6-1 în faţa olandezei Richel Hogenkamp.

Meciul cu Tsurenko a fost unul echilibrat, Irina ratând şansa de a încheia conturile în două seturi. În manşa inaugurală a confruntării, Begu a fost condusă cu 4-3, dar a întors scorul la 5-4, fiecare a mai reuşit câte un break, dar românca şi-a adjudecat setul, cu 7-5, în 51 de minute, relatează digisport.ro.

În setul al doilea, la 5-4, Begu a ratat o minge de meci, apoi Tsurenko a irosit o minge de set la 6-5 şi s-a ajuns în tiebreak, unde jucătoarea ucraineană a greşit mai puţin şi s-a impus cu 7-4.

Begu a început bine setul decisiv (1-0), dar apoi a cedat trei ghemuri la rând (1-3). Tsurenko a acuzat apoi oboseala şi Begu a recuperat (3-3), fiecare a câştigat pe serviciul adversarei (4-4), Begu a preluat conducerea (5-4, 6-5), iar în final a profitat de erorile ucrainencei şi a reuşit să câştige setul cu 7-5 şi meciul.

Fiecare jucătoare a reuşit câte un as, Begu a comis 8 duble greşeli, Tsurenko 13, românca a avut 40 de lovituri direct câştigătoare, în timp ce Lesia 26, dar Irina a făcut şi 41 de erori neforţate, spre deosebire de 38 ale adversarei.

Irina Begu, favorită 29 la Wimbledon, care este la cel mai bun an din carieră (personal best la toate turneele de Grand Slam – optimi la Australian Open, turul III la Roland Garros, turul III la Wimbledon), şi-a asigurat un cec de 77.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.

În turul următor, Irina Begu o va întâlni pe Maria Sharapova, meciul urmând a se disputa vineri la o oră ce va fi anunțată ulterior. Românca a pierdut singurul său meci cu Sharapova, disputat în 2012, în primul tur la Madrid, rusoaica impunându-se atunci cu 6-0, 6-3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here