Socrul ministrului Sănătăţii, Ion Prioteasa, a devenit primar interimar al oraşului Scorniceşti

Socrul actualului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Ion Prioteasa, a devenit primar al oraşului Scorniceşti, după ce primarul ales al localităţii şi-a pierdut mandatul, fiind declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Prioteasa a preluat atribuţiile de primar din poziţia de viceprimar al localităţii.

Socrul ministrului Sănătăţii a fost desemnat luna trecută de Consiliul Local Scorniceşti să preia atribuţiile de primar al localităţii, după ce mandatul de primar ales al liberalului Cătălin Davidescu a încetat de drept, prin ordin al prefectului de Olt, Silviu Neacşu. 

„M-a împuternicit consiliul local să preiau atribuţiile de primar, în urma unei hotărâri. Acest lucru s-a întâmplat într-o şedinţă din luna iunie. Am preluat toate atribuţiile de primar, iar acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu contestaţia (Davidescu cere Trbunalului Olt anularea ordinului prin care a s-a constatat încetarea mandatului de primar – n.r.) pentru a desemna şi un viceprimar interimar”, a declarat Ion Prioteasa.

Declarat incompatibil, în 2011, de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că el a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, primarul liberal al Scorniceştiului, Cătălin Davidescu, a atacat la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANI, cerând anularea acestuia, dar instanţa a respins acţiunea. Recursul făcut la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie nu a avut nici el sorţi de izbândă, Curtea Supremă respingând definitiv, în septembrie 2014, acţiunea. În baza hotărârii judecătoreşti rămasă definitivă, prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a emis, în 11 mai 2015, ordinul prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar. Davidescu a atacat la Tribunalul Olt ordinul, cerând anularea lui. Deşi rămăsese în pronunţare, dosarul a fost repus pe rol în 22 iunie, instanţa dând un nou termen pentru pronunţare în 6 iulie 2015.

Ion Prioteasa era viceprimar al oraşului natal al fostului dictator comunist Nicola Ceauşescu din partea social-democraţilor. De altfel, el este şi preşedinte al PSD Scorniceşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here