Sinucidere la azilul de bătrâni din Slatina: O femeie s-a aruncat de la etajul IV al imobilului

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din localitatea Nicolae Titulescu, care locuia la Centrul Complexului Servicii Persoane Adulte din Slatina, a murit, în noapte de miercuri spre joi, după ce s-a aruncat de la balconul camerei, situată la etajul IV al imobilului. Femeia suferea de demenţă şi mai avusese tentative de suicid. Deşi Poliţia vorbeşte de suicid, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, de care aparţine azilul, susţine că ar fi fost vorba de o „cădere accidentală”.

Gherghina State a fost găsită fără suflare de personalul azilului joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, când angajaţii instituţiei au anunţat evenimentul la 112. Sosiţi la faţa locului, medicii de pe ambulanţă nu au mai putut decât să constate decesul. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. 
 
„Din primele verificări şi investigaţii a rezultat că persoana în cauză s-a aruncat de la etajul IV al Complexului de Servicii Persoane Adulte din cadrul DGASPC Olt, în noaptea de 23 spre 24 septembrie. Femeia beneficia de asistenţă specifică, fiind internată la căminul de bătrâni de aproximativ trei ani. În istoric, femeia a mai avut tentative de suicid. În cauză nu sunt suspiciuni de omor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Iulian Nicolae, 
 
 Deşi oamenii legii vorbesc de sinucidere în acest caz, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, de care aparţine azilul, susţine că ar fi fost vorba de o „cădere accidentală”. 
 
„În data de 24.09.2015, s-a constatat că beneficiara Complexului Servicii Persoane Adulte din Slatina, State Gherghina, în vârstă de 81 de ani, din comuna Nicolae Titulescu, a decedat ca urmare a căderii accidentale de la etajul patru, din balconul camerei în care locuia, probabil în urma unui episod de dezorientare specific bolii de care suferea (demenţă), constatându-se că mecanismul de blocare a uşii de acces pe balcon era forţat”, se arată într-un comunicat al DGASPC Olt.
 
În paralel cu ancheta Poliţiei, Direcţia a demarat, şi ea, o cercetare disciplinară în acest caz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here