Poliţiştii locali slătineni au aplicat amenzi de aproape 30.000 de lei în doar o săptămână

Poliţiştii locali din Slatina au dat amenzi la greu, săptămâna trecută, celor certaţi cu legea, operând peste 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulaţie rutieră. În 25 de cazuri poliţiştii locali s-au autosesizat prin intermediul sistemului de monitorizare video.

Pentru nerespectarea regulilor în domeniul circulaţiei rutiere poliţiştii locali au aplicat nu mai puţin de 117 sancţiuni contravenţionale care au totalizat peste 21.300 de lei vechi. Alte şase amenzi în valoare de 1.000 lei au fost aplicate pentru perturbarea ordinii publice, iar o sancţiune de 1.000 lei a fost dată în domeniul disciplinei în construcţii. 
 
Poliţiştii locali au mai aplicat şapte sancţiuni pentru parcări neregulamentare, iar şase în domeniul salubrizării – în special pentru arderea sau aruncarea deşeurilor vegetale sau menajere pe domeniul public. Un bărbat din Vâlcele a primit o amendă de 2.000 de lei după ce oamenii de ordine l-au prins că îşi spăla autoturismul pe domeniul public, la doi paşi de un fast-food amplasat pe b-dul A.I.Cuza. De asemenea, două persoane de etnie romă au fost sancţionate cu 2.800 lei amendă pentru ruperea de arbuşti din pădurea Strehareţi. O altă persoană, cu domiciliul în comuna Valea Mare, a fost surprinsă în timp ce arunca deşeuri rezultate în urma demolării pe domeniul public. Omul şi-a ales drept groapă de gunoi strada Cuza Vodă, fapta sa atrăgând o amendă de 500 de lei. 
 
„În 25 de cazuri poliţiştii locali ne-am autosesizat prin intermediul sistemului de monitorizare video. Acţiunile desfăşurate în perioada 12 – 18 octombrie au vizat fluidizarea traficului, verificarea existenţei autorizaţiilor deconstruire şi respectarea proiectelor aflate în derulare. De asemenea, am acordat sprijin reprezentanţilor Primăriei Slatina, mai precis reprezentanţilor compartimentului Autoritatea Tutelară, în vederea realizării anchetelor sociale şi am organizat patrule mixte cu Poliţia municipiului pentru derularea acţiunilor privind asigurarea unui climat de siguranţă publică pe raza municipiului, în zonele cunoscute cu grad sporit de risc, în special în zona adiacentă discotecilor, cluburilor de noapte şi în zona Grădişte, Zăvoiului şi Fundătura Oltului”, a declarat şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here