Ştirbu spune că Marius Bălaşa a demisionat din Ministerul Educaţiei. Bălaşa: Nu am demisionat

Dorind să distanţeze imaginea lui Marius Bălaşa, candidatul PNL la Primăria Slatina, de cea a şefului acestuia din Ministerul Educaţiei, Emil Albotă, presupus contracandidat la aceeaşi funcţie din partea UNPR, Gigel Ştirbu, co-preşedinte al liberalilor olteni, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că Bălaşa a demisionat din funcţia de consilier la Educaţie. Lucru cu totul neadevărat. De altfel, el a fost contrazis chiar de Marius Bălaşa, care a afirmat că nu a demisionat, ci doar a depus o cerere de suspendare din post.
 
Declaraţia deputatului Gigel Ştirbu a venit în contextul în care el este acuzat de o parte din membrii PNL că s-a înţeles cu reprezentanţii UNPR să-l sprijine pe candidatul progresiştilor la funcţia de primar al Slatinei în defavoarea propriului partid, introducând în cursă un liberal cu rol de candidat-iepure. „Ştiţi destul de bine că au existat, în piaţă, anumite acuzaţii cum că Marius Bălaşa lucrează, îşi desfăşoară activitatea într-o instituţie a statului. Începând de astăzi, Marius Bălaşa şi-a depus mandatul. Nu mai lucrează în acea instituţii ca nu cumva să existe vreo suspiciune la adresa domniei sale. Marius Bălaşa se va întoarce la catedră”, a declarat Gigel Ştirbu. Lucru cu totul neadevărat. De altfel, parlamentarul liberal a fost contrazis chiar de Bălaşa.  „Pentru o informaţie corectă, îmi cer scuze că vă întrerup: astăzi mi-am depus cererea de suspendare din funcţie cu data de 10 noiembrie. Cu această dată voi fi transferat la Slatina”, a spus, peste şeful lui politic, Marius Bălaşa.
 

Conducerea PNL Olt a anunţat oficial, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urma recent încheiatului sondaj de opinie realizat de o firmă din Iaşi la comanda organizaţiei, Marius Bălaşa este candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al Slatinei. Anunţul a fost făcut după mai multe amânări şi scandaluri în organizaţie legate de nemulţumirea manifestată de mai mulţi membri faţă de modul în care a fost realizat sondajul. Ei l-au acuzat de Ştirbu că s-ar fi implicat în influenţarea rezultatelor acestui studiu sociologic pentru a-l favoriza pe Marius Bălaşa, protejatul său, care ar urma să piardă alegerile locale. Faptul că Bălaşa se întoarce acasă, printre slătineni, în perspectiva alegerilor locale, păstrându-şi, totodată, locşorul cald din Ministerul Educaţiei, confirmă faptul că nu este atât de sigur că va fi primar al Slatinei; variantă care dă apă la moară zvonului că Ştirbu va face blat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here