Alertă continuă în Olt: Cazuri noi de gripă porcină. În total, 66 de bolnavi şi două decese

Medicii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat, luni, 7 martie, alte opt cazuri noi de gripă porcină la pacienţi din Olt, informează OLT-ALERT. Printre ultimii bolnavi se numără un salariat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, un angajat la SMURD Slatina, dar şi un copil de cinci ani. În total, prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată la 66 de pacienţi, în două cazuri înregistrându-se decesul victimelor.

În noul lot de bolnavi intră un tânăr de 26 de ani, din localitatea Tia Mare, un bărbat de 40 de ani din Teslui, salariat la Pirelli Slatina, un pensionar de 80 de ani din comuna Brastavăţu, un bărbat de 36 de ani din Perieţi şi un salariat de 45 de ani, din Slatina. De asemenea, boala a fost contactată şi de un salariat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în vârstă de 46 de ani, de un angajat al SMURD Slatina, de 31 de ani, dar şi de un copil de cinci ani, care frecveantează Căminul „Ion Creangă” din Slatina. De asemenea, la un tânăr de 27 de ani, din Drăgăneşti-Olt, a fost descoperit virusul gripal tip B, iar la o altă persoană – virusul gripal tip A subtip H3.

Cu toţii au fost atinşi de boală la sfârşitul lunii trecute. Cu toţii au ajuns la medic în urmă cu câteva zile, prezentând febră mare, ameţeli, tuse şi repiraţie grea. În ziua internării li s-au recoltat probe care au ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală, medicii bucureşteni confirmând, luni, prezenţa bolii în toate aceste cazuri.

În total, prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată la 66 de pacienţi, în două cazuri înregistrându-se decesul victimelor.

În contextul creşterii numărului de pacienţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt continuă să recomande populaţiei o serie de măsuri extrem de utile. Astfel, pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripa, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică recomandă populaţiei respectarea măsurilor de igienă individuală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun ori de câte ori este nevoie), evitarea zonelor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare pentru strănut şi tuse, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi o ţinută vestimentară adecvată sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here