Traian Băsescu, cu bancuri la Slatina: „Îți îndoi cuiul să nu-ți cadă căciula”

Aflat într-un turneu pentru lansarea candidaţilor PMP la alegerile din iunie, fostul preşedinte al României Traian Băsescu a găsit momente şi pentru a rosti de la tribună bancuri. Glumele au fost utilizate de liderul PMP nu doar pentru a face sutele de participanţi să râdă, ci şi pe post ironii la adresa sistemelor publice româneşti încă nereformate.

Primul banc rostit la Slatina a fost legat de hibele sistemului de sănătate. „Un cetăţean se împiedică şi îi intră un cui în frunte. Se duce la doctor: «-Domnule doctor, mi-a intrat cuiul ăsta în cap». Se uită doctorul la el şi îi zice:  «-Omule, 200 de euro, scot cuiul, te cos, în două săptămâni nu se mai cunoaşte nimic».  «-Domnule doctor, dar nu am 200 de euro».  «-Bine, atunci 100 de euro, scot cuiul, te dau cu tinctură de iod şi în trei luni nu se mai cunoaşte, eşti ca nou».  «-Domnule doctor, nu am nici 100 de euro».  «-Da’ ce ai?»”, îl întreabă doctorul.  «-Am asigurare medicală».  «-Bine, atunci îţi îndoi cuiul să nu-ţi cadă căciula»”.

Un alt banc rostit de fostul preşedinte loveşte în modul în care se face unoeri justiţie în România.

„Ion şi Gheorghe jucau table, mai beau vin, mai terminau o linie, iar mai beau un vin şi o cam luaseră amândoi pe ulei. Ion tot pierdea şi se supără pe Gheorghe, aruncă cutia cu table şi spune: «Gheorghe, mâine mă duc să dau te în judecată pentru că fiul tău mi-a violat fiica». Au plecat supăraţi, erau vecini. Gheorghe se duce acasă, iar a doua zi dimineaţa, cu ce mai găseşte prin vecini, cu ce mai avea prin casă, se duce la Ion cu 10.000 de euro. «-Ioane, hai să nu mă mai dai în judecată, uite 10.000 de euro şi închidem supărarea». «-Stai, măi, Gheorghe, că nici tu nu ai băiat, nici eu nu am fată». «Măi, ia banii», continuă Gheorghe. Ion refuză în continuare, aşa că Gheorghe zice: – Ioane, ia-i mă, că, cine ştie, poate tot mă chemi în judecată şi nu se ştie la ce complet picăm»”.

Lansarea candidaţilor PMP din Olt a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde membrii partidului aproape au umplut sala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here