VIDEO Cătălin Rotea şi-a lansat candidatura pentru Primăria Balş chiar lângă instituţie

PSD şi-a lansat candidatul pentru funcţia de primar al oraşului Balş, în persoana fostului prefect de Olt Cătălin Rotea, într-un cadru pe cât de atipic, pe atât de sugestiv: chiar lângă sediul primăriei, unde s-au adunat peste o sută de simpatizanţi.

Cel care a deschis evenimentul a fost  Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi preşedinte executiv al PSD Olt, care a vorbit mulţimii despre realitatea crudă a unui oraş rămas cu mult în urma celorlalte localităţi urbane ale judeţului din punct de vedere al investiţiilor, despre oportunităţile care pot apărea prin apariţia unei noi administraţii şi despre calităţile lui Cătălin Rotea.

„Dorim ca gradul de civilizaţie şi condiţiile de trai din balş să fie la nivel european. Din păcate, în ultimii ani, Balşul a rămas încremenit într-o situaţie deloc uşoară, cunoscută de toată lumea şi din ce în ce mai greu de suportat. Este un oraş mort din foarte multe puncte de vedere, un oraş gri, un oraş trist, un oraş pe care trebuie să-l aducem la viaţă. Dacă în Slatina se construieşte, în continuare, un oraş modern şi civilizat, în Caracal s-a mai făcut câte ceva, în Corabia este o expansiune pe fonduri europene, iar Piatra Olt a reuşit să aducă investitori prin care s-au creat noi locuri de muncă şi s-a adus o contribuţie pentru creşterea bugetului localităţii, în Balş şi în Scorniceşti nici iarba nu creşte. Cum se poate, dacă în celelalte oraşe putem vorbi de reabilitări termice, de alimentare cu apă curentă, de reabilitare de drumuri, de locuri de joacă, de grădiniţe şi de multe alte lucruri, acest oraş, care este al treilea ca populaţie, să ajungă pe ultimul loc din punct de vedere economic? Am stat de vorbă cu foarte mulţi bălşeni, şi majoritatea era foarte dezamăgită, nu mai are nici o speranţă în ceea ce priveşte viitorul acestui oraş. Pentru că actuala administraţie locală, din cauza incompetenţei şi nepăsării, a adus oraşul la gradul de jos al sărăciei. Fraţilor, se poate. Cu multă ambiţie din partea noastră, putem să salvăm acest oraş. Prin parteneriatul pe care vi-l propunem, împreună cu PSD Olt, împreună cu PSD Balş, Cătălin Rotea, candidatul PSD pentru Primăria Balş, poate să creeze o echipă puternică, capabilă să salveze oraşul de la faliment”, a spus Marius Oprescu.

Rolul lui Cătălin Rotea va fi acela de a a repune oraşul pe harta economică a judeţului Olt şi de a reface dialogul Primăriei balş cu administraţia judeţeană, dar şi cu administraţia naţională, a mai declarat preşedintele executiv al PSD Olt, asigurându-l pe Cătălin Rotea de tot sprijinul PSD în implementarea proiectelor pe care şi le va propune ca primar.

La rândul său, candidatul PSD la primăria Balş a punctat lipsurile actualei administraţii, ale primarului Mădălin Teodosescu, mai ales în privinţa comunicării cu populaţia şi în cea a absenţei de proiecte care să aducă bunăstare în rândul cetăţenilor.

„Poziţia de candidat al Partidului Social Democrat este o poziţie onorantă pentru că îmi permite ca în următorii patru ani de zile să muncesc în fiecare zi pentru a contribui la dezvoltarea oraşului în care m-am născut, am crescut, în care m-am format ca om, la dezvoltarea oraşului în care părinţii mei lucrează de mai bine de 30 de ani, formând carcatere pe băncile şcolii sau făcând justiţie cu înţelepciune şi după reguli dure şi stricte. Balşul are nevoie nu doar de un primar care să semneze hârtii pentru că acest lucru cred că îl poate face aproape oricine. Bălşenii au nevoie de un sprijin la primărie, de un administrator, de un gospodar, aş putea spune de un prieten. Dacă, acum, când vorbim, un copil din Vârtina sau din Corbeni nu are bani să-şi cumpere bilet pentru microbuz pentru a ajunge la Colegiul Tehnic în partea cealaltă a oraşului şui face naveta câţiva kilometri, dacă un pensionar nu poate să-şi plătească factura de apă pentru că şi-a cumpărat medicamentele de care are nevoie, ei bine primarul ar trebui să ştie toate aceste lucruri şi să le rezolve, pentru că sunt în sarcina lui şi ar trebui să vină cu un plan concret şi coerent pentru a rezolva toate aceste probleme. Sunt convins că, acum, când vorbim, undeva în spatele nostru sau prin oraş tot felul de manipulări de pregătesc şi tot felul de politiceini de carton, actori falşi, vor arunca cu atacuri relative împotriva proiectului pe care îl avem. Pentru că ei asta ştiu, să dezbine, fiind adepţii politicii „lasă că merge şi aşa”. Eu le spun tuturor că Balşul nu va mai fi dezbinat, nu va mai fi împărţit şi mâine, chiar dacă urmează o campanie electorală, pentru că viitorul lider al administraţiei locale trebuie să vorbească cu aceeaşi unitate de măsură pentru toţi oamenii, indiferent că ei stau la case în Corbeni, teiş sau Vârtina sau că stau la bloc, la Monument, la turnuti sau în centru, şi nu ca până acum, când oamenilor li s-a vorbit cu dublă măsură, în funcţie de cum şi-au exercitat dreptul la vot la ultimele alegeri. Primarul trebuie să ofere şanse egale şi oportunităţi tuturor oamenilor, indiferent că l-au votat sau nu, indiferent că vorbim de ingineri sau lucrători care trudesc din greu, de medici sau asistente cărora nu ştiu dacă ultima indexare li s-a aplicat pentru că nimeni din conducerea spitalului nu le spune adevărul”, a spus Cătălin Rotea.

Deschidere totală şi susţinere pentru candidatul PSD a declarat şi Cătălin Matei, preşedintele PSD Balş, dar şi consilierul local Mariana Gheorghe, care a arătat că Balşul are nevoie de un altfel de primar, „unul cu suflet”, de o schimbare reală la nivelul administraţiei publice locale.

Crearea a minimum 500 de locuri de muncă prin înfiinţarea unui parc industrial, o infrastructură modernă, respectiv alimentare cu apă şi reţea de canalizare pentru toate locuinţele oraşului, asfaltarea tuturor drumurilor, locuri de joacă pentru copii, containere îngropate pentru gunoiul menajer, înfiinţarea unui adăpost pentru câinii fără stăpân şi a unui serviciu public de ecarisaj, extinderea sistemului de supraveghere video, începerea unui program de reabilitare termică a blocurilor, reabilitarea şi modernizarea cinematografului din oraş etc.

La eveniment au mai fost prezenţi deputatul Virgil Delureanu, consilierul judeţean Dorin Postelnicu, precum şi mai mulţi primari social-democraţi din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here