Sala Polivalentă din Slatina ar putea purta numele handbalistei Aurelia Brădeanu

Handbalistă ce a cucerit numeroase medalii, cu echipele de club pentru care a evoluat, cât şi în tricoul selecţionatei tricolore, Aurelia Brădeanu, recent câştigătoare a Cupei Campionilor cu CSM Bucureşti, este un adevărat simbol al Slatinei. Prin performanţele înregistrate, slătineanca a făcut cinste oraşului de pe malul Oltului pe plan naţional şi internaţional. Prin urmare, sala Polivalentă din Municipiul Slatina, care va fi finalizată la sfârşitul acestui an, ar putea purta numele handbalistei Aurelia Brădeanu.

Născută pe 5 mai 1979, la Slatina, Aurelia Brădeanu a început handbalul sub îndrumarea antrenorului Gavril Kozma. Jucătoare de mare perspectivă, slătineanca a fost transferată încă din timpul junioratului de către Oltchim. Palmaresul slătinencei este impresionant. Aceasta este campioană europeană şi mondială la tineret, deţinătoare a patru trofee Cupa României şi tot atâtea titluri naţionale cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, câştigătoare a Cupei şi a campionatului cu echipa Ungariei, Gyor, câştigătoare a campionatului şi Cupei României cu Rapid Bucureşti, finalistă a Cupei Cupelor, în 2002, finalistă a Cupei EHF în 2005, finalistă a Ligii Campionilor în sezonul 2008-2009, de patru ori semifinalistă a Ligii Campionilor, iar în urmă cu câteva zile, deţinătoare a Cupei Campionilor, cu CSM Bucureşti.

Mica Brădeanu, coordonatorul de joc al echipei naţionale, mai are în palmares, în tricoul selecţionatei tricolore, pe lângă aurul european şi mondial de la tineret, argintul la Campionatul Mondial din Rusia (2005), bronzul la Campionatul Mondial din Danemarca (2015), iar la Campionatul European din Norvegia, din 2010, a cucerit medalia de bronz. În acest an, slătineanca are mari şanse de a cuceri o medalie olimpică la Rio de Janeiro. O sportivă de un asemenea calibru merită apreciere, iar Gavril Kozma, cel care a format-o, este de părere că Sala Polivalentă ar trebui să poarte denumirea Aureliei Brădeanu.

„Ar fi extraordinar să se materializeze acest lucru. Am spus-o, de multe ori, că nu ştim să ne apreciem valorile. Aurelia Brădeanu ar merita această recunoştinţă din partea autorităţilor, pentru tot ceea ce a făcut în carieră. Sportul este un bun ambasador, iar Mica a adus cinste Slatinei”, a declarat Gavril Kozma.

Primarul Slatinei, Emil Popa, spune că ideea poate fi materializată, odată cu finalizarea Sălii Polivalente. De asemenea, edilul a anunţat că sportivelor slătinene, Aurelia Brădeanu şi Bianca Bazaliu, li se va conferi titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Slatina.

„Este o ideea foarte bună, care din punctul meu de vedere poate fi pusă în aplicare. Este nevoie de un proiect de hotărâre, iniţiatorul pot fi chiar eu, dar asta odată ce sala va fi finalizată. În luna ianuarie, în cadrul Galei „Slatina, dragostea mea”, cele două sportive vor primi titlul de cetăţean de onoare al Slatinei”, a declarat Emil Popa, primarul municipiului Slatina.

Interul stânga Bianca Bazaliu, dar şi antrenorul Gavril Kozma, au fost desemnaţi, în vara anului 2014, cetăţeni de onoare ai judeţului Olt, după cucerirea titlului mondial cu echipa de junioare a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here