VIDEO / George Ionică: Şedinţele consiliului local nu se vor mai ţine pe Dealul Grădişte

Candidatul Partidului Naţional Democrat la Primăria Slatina, George Alexandru Ionică, susţine că toate proiectele propuse de pentru Slatina vor fi realizate într-un singur mandat în condiţiile în care el va ajunge primar. Pe de altă parte, Ionică vorbeşte de nevoia ca şedinţele consiliului local să nu se mai ţină pe Dealul Grădişte, la Casa Căsătoriilor, ci în oraş. Mai mult, întrunirile legislativului local, cel puţin cele ordinare, ar putea să se desfăşoare, pe rând, în mai multe zone oraşului. De pildă, în şcoli.

George Ionică a declarat, într-o conferinţă de presă, că toate proiectele cuprinse în platforma sa electorală, printre ele numărându-se refacerea ştrandul din cartierul Progesul şi a Grădinei Zoologice, sunt gândite să fie realizate pe durata unui singur mandat.

„Telegondola a fost un proiect al unui politician şi el a rămas la stadiul de proiect, cum a rămas şi Grădina Zoologică, cum a rămas şi ştrandul, pe care sper că le vom face urgent. Eu îmi asum aceste proiecte într-un singur mandat. Cele 21 de măsuri pe care ni le-am propus ţin de un singur mandate, nu de şapte mandate”, a spus candidatul PND.

Pe de altă parte, George Ionică propune ca şedinţele consiliului local să nu se mai ţină pe Dealul Grădişte, la Casa Căsătoriilor, ci în oraş.

„Obligatoriu, şedinţele de consiliu local nu se vor mai ţine pe Dealul Grădişte, la Casa Căsătoriilor. Acolo se ţin căsătorii. Pe Dealul Grădişte, dacă vom ajunge noi după aceste alegeri să decidem treaba asta, cu siguranţă nu se va mai ţine niciodată o şedinţă acolo, Şedinţele de consiliu local se vor ţine obligatoriu în interiorul oraşului. Şi avem o propunere foarte bună de la un ziarist, ca în fiecare lună şedinţele să se ţină la o altă locaţie, cât mai aproape de cetăţeni. În şcoli, spre exemplu, să se ţină în şcoli. Şi în situaţia asta nu va acces numai presa, ci şi oamenii care vor putea să vină să audă proiectele, vor putea să vorbească, E absurd, noi facem şedinţe de consiliu local pentru oraş şi le face aproape în afara oraşului şi fără cetăţeni, că nu îşi permite multă lume să se ducă pe Dealul Grădişte. Personal sunt convins că strategic au fost puse acolo şedinţele. Încă o dovadă că nu e întâmplător este faptul că şedinţele consiliului local durează foarte puţin. Faptul că în acest moment este o majoritate nu înseamnă că orice ordin vine de la partid, să votăm sau să nu votăm un partid. Consilierii locali au obligaţii, Să citească legea dacă nu ştiu ce obligaţii au, şi obligaţia lor nu este să asculte ordine de la partid. Faptul că ţine doar 10 minute o şedinţă de consiliu local e absurd. E ruşinos. Când vom avea noi puterea de decizie nu se va mai întâmpla aşa, ci vor fi şedinţe în care se vor dezbate proiectele. Şi va avea acces populaţia. Proiectele sunt pentru populaţie şi e absurd să nu aibă acces populaţiac”, a reliefat candidatul PND.

Toate aceste aspecte legate de legislativul Slatinei face parte dintr-un program cu mai multe puncte prin care echipa PND doreşte o transparentizarea totală a administraţiei publice locale. Printre aceste puncte figurează transmiterea în direct a şedinţelor de consiliu local, precum şi încărcarea înregistrărilor video-audio pe site-ul primăriei, ele putând fi accesate astfel de oricine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here