Tânăr din Olt, arestat pentru tentativă de omor şi tâlhărie după un an de căutări

Un tânăr de 18 ani din localitatea olteană Ştefan cel Mare a fost arestat preventiv, marţi, după ce, în urmă cu un an de zile, el a pătruns în locuinţa unei femei în vârstă din aceeaşi comună, pe care a bătut-o zdravăn pentru bani. Neştiind iniţial cine este autorul, procurorii înregistraseră dosarul la categoria autorilor neidentificaţi.

Procurorii au reţinut că, în noaptea de 18 spre 19 iunie 2015, inculpatul a pătruns, mascat, în locuinţa femeii, în vârstă de 83 de ani, pe care a agresat-o în scopul de a sustrage sume de bani. După faptă, autorul s-a făcut nevăzut şi nimeni nu i-a dat de urmă vreme de un an de zile. „Iniţial, dosarul a fost înregistrat în evidenţa cauzelor cu autori neidentificaţi, iar analiza genetică a urmelor prelevate din locuinţa victimei au pus în evidenţă profilul genetic al inculpatului”, spun procurorii.

Din raportul de expertiză medico – legală a rezultat, atunci, că victima a prezentat leziuni ce au necesitat pentru vindecare 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale, cu menţiunea că leziunile traumatice i-au pus în primejdie viaţa.

Prin acţiuni specifice derulate de procurori şi poliţişti, tânărul a fost prins, în cele din urmă, prins, după un an de căutări.

„Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au  solicitat, la data de 21.06.2016, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea unei persoane de sex bărbătesc în vârstă de 18 ani din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Olt, cu antecedente penale, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie calificată, prev.de art.32 alin.1 C.p., rap.la art.188 al.1 şi 2 C.p., art.189 alin.1 lit.d şi alin.2 C.p. şi art.32 alin.1 C.p. rap.la art.233 C.p. şi art.234 alin.1 lit.c, d şi f C.p., ambele comise în perioada minorităţii”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea acestei procurorilor unităţi şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here