Percheziţiile de miercuri din Olt şi Vâlcea s-au lăsat cu reţinerea a opt persoane

Opt persoane dintre cele 25 aduse la audieri în urma celor 13 percheziţii efectuate, miercuri dimineaţă, la locuinţele unor persoane din Olt şi Vâlcea bănuite de comercializarea ilegală de tutun, au fost reţinute. În plus, în timpul percheziţiilor, aproximativ 100 de kilograme de tutun, patru aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, 100 de pachete de ţigări netimbrate, precum şi un pistol cu aer comprimat au fost ridicate de poliţişti de la domiciliile persoanelor percheziţionate. 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, au efectuat, miercuri dimineaţă, 12 percheziţii domiciliare în Olt şi una în Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun şi produse din tutun. În urma descinderilor, 25 de persoane au fost adue la sediul IPJ Olt la audieri, dintre care opt au fost reţinute, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt.

Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2014 – 2016, ar fi comercializat, prin servicii de curierat, tutun mărunţit şi tratat. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.700.000 de lei.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat aproximativ 100 de kilograme de tutun mărunţit şi ambalat, patru aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, 100 de pachete de ţigări netimbrate, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut fără autorizaţie. De asemenea, 25 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, dintre care opt au fost reţinute. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Iulian Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here