Profesionismul a fost decapitat la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Slatina

Unul dintre cei mai longevivi şi mai apreciaţi oameni din conducerea unei instituţii de învăţământ din Slatina a fost mazilit după aproape 19 ani de exercitare a funcţiei, nu pentru că a greşit cu ceva, ci pentru că împotriva lui s-au manifestat prostia şi interesul meschin. Este vorba de Nicolae Sulger, director adjunct al Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, căruia, pe nepusă masa, deşi numărul elevilor şi al cadrelor didactice este acelaşi, ba poate chiar mai mare faţă de anii precedenţi, i s-a desfiinţat postul.

Nu i s-au dat explicaţii, nu i-au fost aduse la cunoştinţă motivele pentru care nu mai este dorit în funcţie după aproape două decenii în care nu i s-a putut imputa ceva anume. Calm şi împăciuitor întotdeauna cu elevii şi cu colegii dascăli, prietenos, deschis şi sincer, Nicolae Sulger s-a dovedit un profesionist în materie de management şcolar, calităţile profesionale, ca şi cele umane, nefiindu-i puse niciodată la îndoială. De ce a fost, totuşi, mazilit? Nefiind vorba de vreo măsură oficială care să se fi impus în lumina vreunei strategii de cadre, pentru că numărul elevilor şi al posturilor în liceu nu a scăzut, conchidem că doar măsura prostiei şi a interesului meschin au dus la desfiinţarea funcţiei care beneficia de expertiza şi experienţa de 19 ani în management şcolar ale titularului.

L-am întrebat şi noi dacă ştie ceva din subteranele acestei măsuri; a ridicat din umeri, a spus că bănuieşte ceva, dar că nu vrea să comenteze subiectul.

Şi totuşi, după ce a fost mazilit, colegii l-au ales pe Nicolae Sulger, în mod covârşitor, cu 79 de voturi din cele 91 exprimate, pentru a face parte, ca membru, din consiliul de administraţie al colegiului, semn de preţuire şi încredere într-un om care s-a confundat cu destinul liceului în care se află din 1972, rezolvând probleme şi stingând nevoi într-un mod pe cât de eficient, pe atât de natural – semnul profesionismului desăvârşit care, în România, nu face casă bună cu Sistemul. Lucru dovedit în nenumărate alte rânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here