Senatul a votat o nouă zi nelucrătoare: Ce zi liberă vor avea românii

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, propunerea legislativă privind modificarea Codului Muncii în sensul declarării zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Potrivit iniţiatorilor, mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare sunt organizate spectacole, însă fiind o zi de lucru părinţii sunt nevoiţi să îşi ia concediu pentru a putea asista la aceste evenimente.

„Lipsa părinţilor din cadrul acestor evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei”, susţin iniţiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege.

Ei punctează că timpul petrecut alături de părinţi joacă un rol esenţial în formarea personalităţii copilului.

„Într-un sondaj realizat de Gallup în ianuarie 2010, aproape din jumătate din copii au răspuns că petrec în medie o oră pe zi dintr-o săptămână împreună cu părinţii. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii şi părinţii comunică foarte puţin şi interacţionează la nivel superficial. Lipsa de timp şi comunicare este o realitate pe care o simt şi o conştientizează cei mai mulţi dintre părinţi”, se mai arată în expunerea de motive.

Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o în calitate de primă Cameră sesizată cu 98 de voturi ‘pentru’ şi un vot ‘împotrivă’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here