Adi Barbu: „Implicarea autorităților locale în întreținerea cursurilor de apă este extrem de importantă”

Adi Barbu, şeful SGA Olt

Şi anul acesta Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt a participat la cel mai mare proiect de implicare socială din țară, “Letʼs do it, România! “.

Astfel, în urma protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Asociația Viitorul în Zori – Letʼs do it! România, în acest week-end s-a organizat ziua curățeniei naționale, marcată şi la Slatina.

Mai exact, Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt a participat, sâmbătă, alături de reprezentanții Letʼs do it! România la nivelul județului Olt (Liceul P.S. Aurelian, școlile Ștefan Protopopescu și George Poboran), la o acțiune desfășurată pe raza municipiului Slatina, în zona Gării fiind identificat unul dintre punctele de depozitare necontrolată a deșeurilor.

img_1362

„Această zi este o ocazie deosebită pentru responsabilizarea socială a comunității și conștientizarea importanței unui mediu sănătos. Proiectul presupune colectarea deșeurilor din arealele naturale păduri, câmpii, deșeurile de pe malurile pârâurilor, de pe marginea drumurilor etc. din orașe și comune. Precizez faptul că S.G.A. Olt se va implica, ori de câte ori este necesar, în astfel de acțiuni, ce nu neapărat vizează decât întreținerea cursurilor de apă”, a declarat directorul SGA Olt, Adi Barbu.

Şeful SGA Olt a reamintit importanța protejării mediului înconjurător, inclusiv a resurselor de apă. „Implicarea autorităților locale în întreținerea corespunzătoare a cursurilor de apă ce străbat aglomerările umane este extrem de importantă pentru o bună gospodărire și dezvoltare durabilă a societății”, a mai precizat Adi Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here