Demis din postul de subprefect de Olt, Emanuel Oproiu va lucra în Parlament

Eliberat, miercuri, prin hotărâre de guvern, din funcţia de subprefect al judeţului Olt, Emanuel Oproiu va lucra în Parlamentul României, ca expert parlamentar la cancelaria preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Contactat de OLT-ALERT pentru o declaraţie pe tema eliberării din funcţie, Emanuel Oproiu a declarat că nu a ştiut nimic despre intenţia premierului Dacian Cioloşi de a-l demite şi că, până joi, nu a primit nici un document oficial în acest sens.

Întrebat ce va face după ce eliberarea sa din funcţie va fi consfinţită printr-un act oficial, Oproiu a declarat că urmează să lucreze în Parlamentul României, unde deţine un post de funcţionar public la cancelaria preşedintelui Senatului, ca expert parlamentar, potrivit CV-ului său.

„Mă voi întoarce la locul meu de muncă în Parlamentul României”, a spus Emanuel Oproiu.

„Locul de muncă” la care se întoarce Oproiu l-a mai ocupat, în 2014, vreme de doar 11 zile, înainte de a fi numit în postul de subprefect. Probabil locul din parlament a fost portiţa prin care Emanuel Oproiu a intrat în corpul funcţionarilor publici, condiţie obligatorie pentru a putea ocupa o funcţie de conducere în prefectură.

Postul de expert parlamentar presupune „asigurarea, din punct de vedere tehnic si de specialitate, a elaborării, redactării şi definitivării actelor legislative, elaborarea de studii, sinteze şi analize comparative în scopul îmbunătăţirii şi perfecţionării cadrului legislativ, organizarea şi desfăşurarea activităţii Biroului permanent”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here