Percheziţii în Olt la evazionişti care au prejudiciat statul cu un milion de lei

Poliţiştii din Olt efectuează, vineri dimineaţă, şapte percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.000.000 de lei prin evaziune fiscală.

La descinderi participă 33 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și de la acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

„Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea IPJ Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de evaziune fiscală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Acţiunile poliţiştilor vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei.

La sediul poliţiei urmează a fi aduse cinci persoane, pentru audieri și pentru dispunerea măsurilor legale, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here