Slătinenii care nu au ridicat tichetele sociale mai au o șansă să intre în posesia lor

Primăria municipiului Slatina înștiințează persoanele care au depus cereri pentru a primi tichete sociale și nu au fost găsite la domiciliu de către factorii poștali, dar nici nu s-au prezentat ulterior la sediul Poștei pentru a intra în posesia bonurilor valorice anterior menționate, despre faptul că sunt așteptate la Direcția de Protecția și Asistență Socială de pe strada Frații Buzești, în perioada 27-29 decembrie.

Persoanele amintite, în număr de 69, sunt așteptate să se prezinte pentru a-și ridica tichetele fie personal, fie prin intermediul persoanelor împuternicite legal, între orele 08.30 – 16.45, în zilele mai-sus menționate, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Slatina.

Reamintim că beneficiari ai acestei inițiative a municipalității slătinene sunt persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari (fără a se ţine seama de vârstă şi tip de pensie) al căror cuantum lunar net este de cel mult 800 lei. Acțiunea de distribuire și depunere a cererilor pentru tichetele sociale s-a derulat în perioada 19 septembrie – 31 octombrie, persoanele direct vizate având posibilitatea de a folosi în acest sens fie unul dintre zece puncte amenajate pe raza întregului orașului, fie site-ul Primăriei www.primariaslatina.ro. La finalul perioadei menționate au fost depuse un număr de 4.500 cereri, dintre care 4.300 au fost selectate după ce s-a constatat că îndeplineau criteriile legale. Beneficiarii au primit Tichetele Sociale la domiciliu în mod gratuity, prin intermediul poștei.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei/beneficiar, pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Aceste tichete sociale vor fi acordate de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte. Lista cu unitățile comerciale unde pot fi valorificate tichetele sociale amintite poate fi consultată pe site-ul Primăriei Slatina, www.primariaslatina.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here