FOTO / NENOROCIRE în Olt: A petrecut liniștită Crăciunul, după care i-a ARS casa

O femeie din localitatea olteană a rămas fără casă în urma unui incendiu violent izbucnit a doua zi de Crăciun. Alertați, pompierii au acționat circa o oră și jumătate pentru stingerea flăcărilor. Proprietara locuinței, în vârstă de 85 de ani, a scăpat teafără, dar a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică. Salvatorii au reușit să izoleze incendiul care a fost la un pas să se extindă la o locuință vecină.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 12.30. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiu se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, la acoperişul casei şi la bunurile din interior”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Pompierii au acționat aproximativ o oră şi jumătate pentru lichidarea incendiului, dar şi pentru protejarea locuinței învecinate.

„Au ars acoperişul casei pe circa 50 mp, bunurile din interiorul locuinței ( mobilier, textile, electronice) şi tocăria din lemn a locuinței”, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

Echipajul SMURD a asistat-o la fața locului pe proprietara casei care a suferit un atac de panică.

Contactat de OLT-ALERT, primarul comunei, Doru Marineață, a spus că femeia mai are o casă bătrânească, dar că locuia în cea distrusă de flăcări, împreună cu un nepot.

„Femeia mai are o casă bătrânească, dar locuia în cea care acum a ars. Imediat lângă locuință mai era o casă mare, cu etaj, a nepotului, dar nu se mutaseră în ea, că nu este terminată încă. Bine că a scăpat femeia cu viață, acest lucru este cel mai important”, a declarat primarul localității.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coşul de fum deteriorat.

(Foto: Ilie Cojocaru)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here