Oltul are doi miniștri în Guvernul Sorin Grindeanu: Detalii despre fiecare

Oltul are doi miniștri în Guvernul Sorin Grindeanu: Florin Iordache la Ministerul Justiției și Florin Jianu la Ministerul IMM-urilor.

Florin Iordache a fost ales, anul trecut, pentru un nou mandat de deputat.

Fost viceprimar al municipiului Caracal în perioada 1996 – 2000 (când a fost și președinte al Partidului Socialist – Filiala Olt), Florin Iordache se află acum la al patrulea mandat de deputat din partea PDSR/PSD, ocupând, din iunie 2016, funcția de președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Valeriu Zgonea, revocat din funcție.

De-a lungul timpului, Iordache a fost perceput doar ca un bun executant al ordinelor venite din partea PSD, fără autoritate personală, șters în discursuri.

Florin Jianu, născut la Slatina, unde a absolvit, în 1995, Colegiul Național “Radu Greceanu”, fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism din martie până în decembrie 2014, a fost și președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (Young Entrepreneurs of the European Union – JEUNE) din ianuarie 2012 până în martie 2014, dar și președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România din ianuarie 2008 până în martie 2014. În prezent, Florin Jianu este președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România.

Florin Jianu a mai lucrat îi in cadrul Președinției României, coordonator de programe în teritoriu, după ce a terminat Facultatea de Matematică, Universitatea București, în 1999, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, a urmat programe de masterat in managementul resurselor umane și în managementul proiectelor europene din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București.

De-a lungul timpului, Florin Jianu a activat in consultanță de management si pentru accesarea fondurilor europene, fiind asociat si administrator în firma Advice Group Media SRL. Despre activitatea în acest domeniu foarte multe ar putea spune, și nu într-o linie pozitivă, cei care au lucrat în cadrul Centrului de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, unde Jianu a ocupat funcția de președinte.

Conform celei mai recente declarații de avere, din decembrie 2014, Jianu deținea o casă și două apartamente în București și încă o casă și un apartament în Slatina.

În cărți s-a aflat, inițial, și Daniel Botănoiu, pentru Ministerul Agriculturii, însă el a dispărut de pe listă în varianta finală, în favoarea lui Petre Daea, care va conduce acest minister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here