Cum a rezolvat IȘJ Olt problema școlilor rămase fără conducere după concursul de directori

Pentru a rezolva problema unităților de învățământ rămase fără conducere după concursul organizat anul trecut pentru ocuparea funcțiilor de driector și director adjunct, Inspectoratul Școlar Județean Olt nu a avut nevoie să aștepte apariția unui nou ordin de ministru care să reglementeze situația. Instituția a uzat încă de luna trecută de varianta detașării în interesul învățământului, numind în posturile de conducere rămase vacante dascăli  care au preluat conducerea respectivelor unități școlare.

”În județul Olt, toate funcțiile de director și director adjunct au fost ocupate în conformitate cu Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5080/31.08.2016 și a Notei nr. 11398/15.12.2016 referitoare la validarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat al IȘJ Olt.

Mai precis, dintre cele 169 de funcții de director declarate vacante, 97 au fost ocupate prin concurs și 72 prin detașare în interesul învățământului, potrivit aceluiași comunicat.

De asemenea, dintre cele 38 de funcții de director adjunct, 17 au fost ocupate prin concurs și 21 prin detașare în interesul învățământului.

Pentru că în alte județe astfel de situații nu au fost clarificate, noul ministru al Educației, Pavel Năstase, a emis Ordinul nr. 3044/06.01.2017 care reglementează situațiile ce nu au fost prevăzute de Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice nr. 5080/31.08.2016, respectiv numirea directorilor și directorilor adjuncți în unitățile de învățământ preuniversitar unde nu a existat nicio propunere din partea Consiliului profesoral sau în care niciun cadru didactic nu și-a dat acordul pentru numirea în funcție.

Totodată, noul ordin reglementează și modul în care sunt ocupate funcțiile de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar care se vacantează pe parcursul anului școlar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here