FOTO Voluntarii de la Crucea Roşie Olt au sărit în ajutorul persoanelor fără adăpost

Filiala de Cruce Rosie Olt a intervenit cu voluntari proprii si cu membri ai Clubului Interact Slatina, în noaptea marţi spre miercuri, la Centrul de Igienă şi Îngrijire Corporală al Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Slatina, în spriinul persoanelor fără adăpost din municipiu, oferindu-le ceai cald, fructe şi gustări.

Voluntarii s-au deplasat adăpostul din Slatina după ce au aflat că Poliţia Locală a direcţionat către spaţiul special amenajat 12 persoane, patru femei şi opt bărbaţi. Voluntarii, împreună cu reprezentanti ai Direcţiei de Protecţie şi Asistenţă Socială Slatina, au oferit persoanelor fără locuinţă ceai cald, fructe şi gustări.

„Tinerii voluntari au răspuns, ca de obicei, prompt iniţiativei Crucii Rosii, dorind să fie un exemplu şi pentru alţi cetăţeni care pot ajuta în condiţii de situaţii de urgenţă. Preocuparea pentru siguranţa cetăţenilor este permanentă în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, prin toate instituţiile membre cu atribuţii specifice. Mobilizarea voluntarilor Crucii Rosii Olt s-a făcut în condiţiile previziunilor meteo de timp geros, care pune în pericol sănătatea persoanelor fără adăpost, ce sunt nevoite să-şi petreacă noaptea în spaţii improvizate, adeseori periculoase”, a declarat Simona Capizisu, şefa Filialei de Cruce Roşie Olt, care face parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

În acelaşi context, Crucea Roşie Olt, în colaborare cu Poliţia Locală Slatina, se va implica, prin voluntari, în cumpărarea de alimente şi medicamente pentru persoane vârstnice fără aparţinători sau în incapacitate fizică de deplasare în timpul zilelor cu avertizări meteorologice.

Apelurile telefonice din partea acestor categorii de persoane se pot face la Politia Locală Slatina, la numărul 0249/954.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here