Lovitură dură pentru DNA în dosarul Floreasca / DOCUMENTE

Tribunalul Bucuresti a ridicat, miercuri, sechestrul pus de procurori pe conturile firmei care a amenajat Sectia de arsi de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Judecatorii nu au motivat inca decizia care trebuie pusa imediat in aplicare de catre banca, dar firma a indicat mai multe contradictii in estimarea prejudiciului.

Este pentru prima data cand dosarul Floreasca ajunge pe masa unui judecator, pe 10 ianuarie fiind analizate motivele pentru care Gemedica a cerut in mai multe randuri procurorilor sa ridice sechestrul instituit pe conturi, insa la care nu a primit vreun răspuns . Unul dintre motive este chiar calculul gresit al pagubei, in conditiile in care spitalul nu a fost chemat nici pana acum sa spuna daca se considera sau nu prejudiciat.

Avocatul sustine ca procurorii au stabilit prejudiciul scazand pretul de achizitie din valoarea de livrare a bunurilor, ceea ce contravine grav legilor comertului, dar si ca au incurcat sumele atunci cand au estimat paguba produsa prin neutilizarea celebrei barocamere pentru care responsabilii de achizitii din spital, in frunte cu profesorul Ion Lascar, dar si cu seful de atunci al Spitalului, profesorul Radu Macovei,  au fost pusi pe lista de inculpati.

Investigatia a fost facuta publica de DNA la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, cand a fost comunicat oficial un prejudiciu de peste 6 milioane de lei legat de costisitoarea amenajare a sectiei de arsi care nu a putut fi folosita pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv.

content-image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here