Virozele fac RAVAGII în Olt/Cifrele sunt ÎNGRIJORĂTOARE/Cum SCAPI

Peste 2.200 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în Olt, tendința de creștere a îmbolnăvirilor fiind de peste 15% față de media ultimelor trei săptămâni. De asemenea, la nivelul județului au fost înregistrate, în acest sezon rece, peste 70 de cazuri de gripă sezonieră, dintre care șase au fost confirmate în ultima perioadă. Reamintim că, dintre pacienții bolnavi de gripă, trei au decedat.

Săptămâna trecută în Olt au fost înregistrate 1430 de infecţii respiratorii acute (ARI), 53 dintre pacienţi având nevoie de îngrijire medicală în spital, precum şi 784 de pneumonii, aproape 92 de oameni fiind internaţi în spital, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Ponderea o deţin grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani.

Frecvența îmbolnăvirilor prin ARI a înregistrat o tendință de creștere cu peste 15% față de media ultimelor trei săptămâni, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

În ultima perioadă, alte şase cazuri de gripă sezonieră au apărut în judeţ.

„În ultima perioadă au fost confirmate încă șase cazuri cu gripă sezonieră (tip A subtip H3N2). Toate cazurile s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv febră cu debut brusc, dispnee, tuse, expectorație, cefalee, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. În urma rezultatelor, cele șase cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București”, se mai arată în comunicatul DSP Olt.

La nivelul județului au fost înregistrate, în acest sezon rece, peste 70 de cazuri de gripă sezonieră, dintre care șase au fost confirmate în ultima perioadă. Reamintim că, dintre pacienții bolnavi de gripă, trei au decedat. Reamintim că, dintre pacienții bolnavi de gripă, trei au decedat.

Pentru limitarea extinderii infecției virale, inclusiv gripa, specialiștii DSP Olt recomandă respectarea măsurilor de igienă individuală, evitarea aglomeraţiilor, curăţarea şi dezinfectarea veselei şi tacâmurilor folosite, evitarea schimbărilor bruşte de temperatură, respectarea unui regim sănătos de viaţă, consumul de lichide pentru o hidratare suficientă, evitarea alcoolului, aerisirea încăperilor şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here