Mama cu cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din Olt/O sumă URIAȘĂ

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului în judeţul Olt este de 8.375 de lei. Este vorba despre o mămică ce a realizat venituri salariale în sistemul public, aceasta încasând în concediul de creştere a copilului 85% din media veniturilor realizate în ultimul an. 

Potrivit legii, în prezent, există doar o limită minimă a indeminizaţiei de creştere a copilului, nu şi una maximă.

Citește și Ultima informație în cazul fostului boxer slătinean Leo Marinete, arestat pentru șantaj/Ce se va întâmpla luni

Prin urmare, persoanele care au lucrat în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului primesc 85% din media veniturilor realizate. Cum salariul minim pe economie a fost majorat, indeminizaţia minimă este de 1.235 de lei. Nu există o limită maximă, iar acest lucru aduce indemnizaţii de top la nivel naţional.

Citește și Fetiță de 12 ani, LOVITĂ de mașină într-o comună din Olt/Copila, transportată la spital cu dureri la spate

În judeţul Olt, cea mai mare indemnizaţie o primeşte o mămică, care a lucrat în sistemul public. Aceasta primeşte lunar 8.375 de lei.

Citește și Amenzi record de peste 2 miliarde lei și zeci de permise auto reținute de polițiștii din Olt într-o singură zi

Peste 2.000 de mămici se află în plată în judeţul Olt

La nivelul judeţului Olt, 2.079 de persoane beneficiază de indemnizaţie de creştere a copilului. Ajutorul acordat de către stat poate fi solicitat de oricare dintre părinţi, condiţia fiind să fi realizat venituri în ultimele 12 luni înaintea naşterii copilului. Indemnizaţia se acordă pe o perioadă de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap.

Citește și USAMV București – Filiala Slatina: ADMITERE pentru anul universitar 2017/2018

Mămicile care revin la serviciu cu două luni mai devreme de împlinirea a doi ani a copilului beneficiază de un stimulent de inserţie, care este de 50% din indeminizaţia minimă. Acesta se acordă până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului.

Citește și Vestea lunii pentru români: Ce venituri NU vor fi impozitate

Citește și Soluții pentru îmbunătățirea rezultatelor la Bacalaureat în liceele din Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here