PNL Olt a reluat votul privind susţinerea unui candidat la şefia PNL: Tot Orban a ieşit/Cine joacă la două capete

Deşi nu cu mult timp în urmă, PNL Olt a decis, prin vot deschis, în cadrul Comitetului Director Judeţean, pe care dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal să îl susţină, acesta fiind Ludovic Orban, votul a fost reluat, vinerea trecută, de data aceasta fiind adoptată formula secretă, organizaţia stabilind că tot pe mâna lui Orban va merge. Întrunirea CDJ nu a fost lipsită de surprize, una dintre ele fiind absenţa deputatului Gigel Ştirbu de la întrunire, care deocamdată joacă la două capete, dând speranţe în privinţa acordării votului său atât lui Orban, cât şi lui cristian Buşoi. O a doua surpriză este aceea că, în timp ce Buşoi nu a primit nici un vot, cel de-al treilea candidat înscris în cursă, Viorel Cataramă, a fost învestit cu câteva voturi.

Aşadar, moţiunea depusă de Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL a primit 77 de voturi, cea a lui Viorel Cataramă a primit trei voturi, în vreme ce moţiunea lui Cristian Buşoi nu a obţinut nici un vot.

De la întrunirea Comitetului Director Judeţean al PNL Olt a lipsit deputatul Gigel Ştirbu, despre care se vorbeşte în partid că nu a luat o decizie, jucând încă la două capete până când va fi sigur că, într-un târziu, va alege cartea câştigătoare, asigurându-şi astfel un viitor frumos şi sigur în partid. De altfel, întrebat de OLT-ALERT, cu câteva ore înainte de întrunirea CDJ, pe care dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru şefia partidului îl va susţine, Ştirbu a declarat că este prieten atât cu Ludovic Orban, cât şi cu Cristian Buşoi, şi că fiecare dintre cei doi l-au rugat să nu susţină moţiunea celuilalt.

„Atât Ludovic Orban, cât şi Cristian Buşoi îmi sunt foarte buni prieteni. La conferinţa judeţeană (a PNL Olt – n.r.) Ludovic Orban a dormit două nopţi la mine acasă (…)”, a spus Gigel Ştirbu, care a precizat şi că „eu sunt un soldat disciplinat, un membru disciplinat al acestui partid” şi că „în situaţia în care Partidul Naţional Liberal-Filiala Olt ia o decizie, eu nu o să mă pot poziţiona împotriva filialei mele”. Cu toate acestea, deputatul liberal a decis să nu ia parte la Comitetul Director Judeţean, păstrând astfel taina asupra opţiunii sale pe care o va exprima, prin vot secret, în cadrul Congresului PNL din 17 iunie, după ce, evidennt, va fi cântărit bine şansele tuturor candidaţilor.

La Comitetul Director Judeţean de vineri au participat, în calitate de invitaţi, Ilie Bolojan, primar al Oradei şi preşedinte al PNL Bihor, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, liderul PNL Alba, deputatul Sorin Bumb şi preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here