Liberalul Stana, presiuni electorale asupra ceferiștilor din Osica de Sus. Ce spune șeful lui de la CFR Craiova

Prim-vicepreședintele PNL Olt Dan Stana se folosește de postul pe care îl ocupă în cadrul CFR Călători Craiova pentru a-i determina pe oamenii din Osica de Sus care lucrează sub umbrela acestei companii să voteze candidatul liberalilor la alegerile locale parțiale pentru funcția de primar din 11 iunie. Contactat telefonic, directorul CFR Călători Craiova, Ninel Cercel, a spus că ar trebui sesizate organele în drept și că va face, și el, o cercetare personală să vadă dacă nu cumva imaginea companiei ar putea avea de suferit.

Oamenii din Osica de Sus care lucrează la CFR se plâng de faptul că Dan Stana face asupra lor presiuni să-l voteze pentru funcția de primar pe candidatul PNL, lăsând să plutească în aer o anumită putere pe care ar mai avea-o în cadrul companiei, deși acolo, după ce, cu ani în urmă, a fost detronat din funcția de director, el nu mai poate decide asupra sorții profesionale a angajaților, ocupând doar un mărunt post de șef de serviciu. Are, în schimb, tupeul și minciuna la purtător, încercând să-și dovedească pe astfel de căi necinstite calitățile de lider politic.

Contactat telefonic de OLT-ALERT, directorul general al CFR Călători Craiova, Ninel Cercel, a spus, pe de o parte, că, atâta timp cât Stana face campanie electorală în afara programului de lucru, este problema lui, nu a companiei, afirmând, totuși, că nu ar fi în regulă ca imaginea companiei să fie afectată de astfel de acțiuni și că Stana nu mai are putere de decizie în societate.

„Unitatea ar fi implicată dacă ar fi într-un mod oficial. Ce spune dumnealui e părerea dumnealui. Pe de altă parte, dacă ar folosi oamenii în timpul serviciului ar fi foarte grav, ceea ce eu refuz să cred. Dacă îi folosește în timpul liber, e opțiunea dumnealor. Dacă oamenii îl cred, înseamnă că e o problemă acolo, din moment ce el nu mai e un factor de decizie”, a spus directorul CFR Călători Craiova.

Pa de altă parte, șeful CFR Călători este de părere că ar trebui sesizate organele în drept și că și el, personal, va face cercetări să vadă dacă nu cumva imaginea CFR ar putea avea de suferit de pe urma acțiunilor parșive ale prim-vicepreședintelui PNL Olt.

„Cred că ar trebui să sesizați alte organe. Atâta timp cât de la ora 08.00 la 16.30 el își face treaba, stă la serviciu, își face actele, restul, că își face campanie electorală în timpul liber e strict problema dumnealui, atâta timp cât nu afectează imaginea CFR Călători. Dacă aveți informația, și vorbesc la modul cel mai serios, ar trebui direcționată către alte organe. Eu o să verific câți salariați avem acolo și chiar am să fac și eu o cercetare personală. Vă mulțumesc pentru telefon”, a mai spus Ninel Cercel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here