Marele Premiu al Călușului Românesc Slatina, câștigat de călușarii din Găești, Dâmbovița

Marele Premiu al celei de-a XIX-a ediţie a Concursului Naţional de Copii „Căluşul Românesc” de la Slatina a fost câștigat de Formația de călușari din Găești, județul Dâmbovița.

În afara Marelui Premiu, organizatorii concursului au acordat foarte multe premii I, II și III, semn că, și la această ediție, calitatea participanților a fost una ridicată.

La manifestările din acest an au participat aproximativ 2.500 de copii din județele Alba, Argeș, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Sălaj, Suceava, Timiș, Vaslui, Tulcea, Iași și Vâlcea și din peste 50 de localități din județul Olt.

O noutate absolută a ediției 2017 a fost aceea că organizatorii au pus la cale ca dansul călușului să fie jucat, în același timp, de un număr record de dansatori de toate vârstele, respectiv de 1.052 de persoane, reușita intrând, în mod oficial, în Cartea Recordurilor.

Un alt record a fost acela că, la ediția din acest an a Concursului Naţional de Copii „Căluşul Românesc”, au participat, de asemenea, un număr-record de oameni, respectiv 2.369 de persoane.

Aceste două recorduri au fost stabilite în prima zi efectivă a concursului, miercuri, 7 iunie. „Căluşul are locul lui, pagina lui de drept în Cartea Recordurilor. Este o cifră care mi se pare firească, normală, dacă o analizez de la an la an, dar dacă fac o comparaţie cu prima ediţie din 1998, când am pornit cu 250 de participanţi, nu mai este aşa”, a declarat, atunci, Iliuță Brăileanu, organizator al evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here