Guvernul Tudose, lovitură pentru companii! Măsură obligatorie pentru toți angajatorii, de la 1 august

De la 1 august, Guvernul condus de Mihai Tudose le pregătește o reală lovitură companiilor. Începând cu această dată, Cabinetul Tudose ar urma să introducă o măsură obligatorie la care vor fi supuși toți angajatorii din România, informează Bugetul.ro.

Citește și Evaziune de peste 11 milioane lei în Olt/Dosare penale și amenzi de aproape un milion lei

Mai exact, de la această dată, angajatori vor fi nevoiți să achite contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei cu normă parţială. Măsura este inclusă în noul program de guvernare.

Citeşte şi Restaurantul „Casa Domnească” din Slatina, o afacere cu păpușari și interpuși care trece prin bătătura lui Bercea

„Începând cu 1 august 2017, vom pune în aplicare două măsuri înscrise în Programul de Convergenţă transmis la UE”, se arată în program.

Una dintre acestea vizează: „asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru şi cei cu plata în acord, în scopul protejării şi acestor categorii de salariaţi prin prisma drepturilor de pensii şi de ocrotire a sănătăţii”, informează Adevărul.

Citește și Olt: Amenzi de zeci de mii de lei de la Fisc și zeci de sesizări penale pentru prejudicii de 7,8 milioane de lei/Unde se face evaziune fiscală

Asta ar însemna ca, începând cu 1 august, chiar dacă un angajat lucrează cu normă parţială – deci sub 40 de ore pe săptămână, angajatorul să îi achite contribuţii la pensii şi sănătate cât pentru un salariat care lucrează cu normă întreagă, adică 40 de ore pe săptămână.

Citeşte şi Un TIR care transporta marfă la Dedeman a ARS ca o TORŢĂ în Olt, pe DN 65/Imagini SPECTACULOASE de la faţa locului

Conform sursei citate, măsura făcea parte şi din programul de guvernare al Guvernului Grindeanu, însă ea viza toate contribuţiile sociale, nu doar două dintre ele. La ora actuală, angajatorii sunt obligaţi să achite şase contribuţii sociale pentru salariaţi: sănătate, concedii medicale, accidente de muncă şi boli profesionale, pensii, şomaj, creanţe salariale.

Citeşte şi Șmecheriile la examenul auto vor dispărea și în Olt: Proba practică va fi înregistrată video/Află de când

Această măsură a suscitat deja reacții negative pe rețelele de socializare, acolo unde se promovează o petiție împotriva ei.

Potrivit avocatnet.ro, pentru a se aplica din august 2017, Guvernul Tudose ar trebui să decidă prin ordonanţă de urgenţă acest lucru, dat fiind că Parlamentul este în vacanţă în perioada iulie – august 2017 şi nu ar avea cum să fie introdusă prin lege.

Citeşte şi Anunț de ULTIMĂ ORĂ pentru posesorii de Dacia Duster: Peste 2000 de mașini sunt RECHEMATE în service

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here