Iohannis a promulgat, fără să clipească, o lege inițiată de un deputat de Olt

Președintele României a semnat, marți, decretul de aprobare a Legii privind instituirea zilei de 10 octombrie — Ziua națională a produselor agroalimentare românești, inițiată de deputatul PSD de Olt Alexandru Stănescu, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură. Actul normativ a fost aprobat în Parlament luna trecută, pe 13 iunie.

Potrivit legii, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persone fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, potrivit legii.

Proiectul de lege a fost aprobat în plenul Camerei Deputaților, cu 266 de voturi pentru și doar 3 abțineri, luna trecută.

”Doresc pe această cale să le mulțumesc colegilor mei deputați pentru sprijinul oferit! Am demonstrat încă o dată că agricultura românească nu are culoare politică!”, a scris Alexandru Stănescu (foto), vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, pe pagina personală de Facebook la momentul respectiv.

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ pentru viitor”, a mai spus deputatul Alexandru Stănescu, arătând și că prin adoptarea și implementarea inițiativei sale ”se va încuraja producția agricolă națională pentru consumatorii români, precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul prezentând de ziua națională produse proaspete de calitate, direct de la sursă, autohtone, care vor concura produsele din import”. (Sursa: agrointel.ro)

Foto: gazetaoltului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here