Decizie ȘOC: Un fost președinte de stat și soția sa au fost ARESTAȚI preventiv pentru 18 luni

Fostul preşedinte peruan Ollanta Humala şi soţia sa Nadine Heredia au fost condamnaţi joi la 18 luni de arest preventiv pentru spălare de bani în cursul campaniei prezidenţiale din 2011, pentru a fi primit trei milioane de dolari din partea gigantului brazilian în construcţii Odebrecht, relatează AFP.

Cererea de arestare preventivă formulată de Parchet s-a bazat în special pe mărturia fostului patron al Odebrecht, Marcelo Odebrecht.

Ollanta Humala a negat în repetate rânduri că a primit vreo finanţare ilegală pentru campania sa electorală.

Declanşată în 2014, ancheta tentaculară „Lava Jato” a scos la lumină un sistem de corupţie pe care grupurile braziliene din domeniul contrucţiilor, printre care Odebrecht, l-au montat pentru a aranja în folosul lor pieţele de externalizare lucrative ale Petrobras, distribuind sume de bani unor responsabili politici din Brazilia şi mai multe ţări din America Latină.

În februarie, procurorii generali din 11 ţări s-au angajat să înfiinţeze echipe comune de lucru pentru a-şi coordona anchetele asupra scandalului de corupţie Odebrecht, anunță Agerpres.

Magistraţii s-au angajat „să promoveze formarea unor echipe de anchetă comune, bilaterale sau multilaterale, care să permită o anchetare coordonată în afacerea Odebrecht”, potrivit unui comunicat semnat de Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Mexic, Panama, Portugalia, Peru, Republica Dominicană şi Venezuela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here