Vești EXTRAORDINARE pentru pensionarii români! Ce categorii de persoane ar putea primi mai mulți bani

Trei parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede că și studiile postuniversitare, de master și de doctorat vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii, nu doar cele universitare, indiferent de numărul de ani și de instituții absolvite, motivându-se că munca intelectuală este tratată „superficial” în România și „dusă la derizoriu”.

Potrivit legii pensiilor, în acest moment se asimilează stagiului de cotizare și perioadele necontributive, precum studiile la zi în învățământul universitar. Proiect de lege prevede că acestor studii se adaugă și cele postuniversitare, și cele ale programelor universitare de master și de doctorat, anunță profit.ro.

„Asigurații care au absolvit mai multe instituții de învățământ superior beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii”, se arată în proiect. Inițiatorii motivează că în România munca intelectuală nu este recompensată suficient.

„Ideea acestui proiect are la bază și o argumentare logică: munca fizică este contabilizată prin diferite acte normative ca și vechime în activitate, în timp ce pentru a demonstra sustenabilitatea muncii intelectuale sunt necesare tot felul de documente, dovezi și chiar justificarea unor interpretări ale celor care nu înțeleg surmenajul psihico-intelectual”, se arată în proiect.

Parlamentarii PNL spun că valoarea intelectuală a fost „tratată superficial”, iar prestația celor care intră în categoria „gulerelor albe” este „dusă la derizoriu”. Proiectul a fost inițiat de senatorul Cătălin Toma și cosemnat de senatorul Marius Nicoară și de deputatul Daniel Gheorghe. El a fost depus în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here