DOLIU la Hollywood: Un fost câștigător de Oscar s-a stins din viață – VIDEO

Actorul american Martin Landau, protagonist al serialului de televiziune „Mission: Impossible” şi premiat cu Oscar pentru rolul secundar interpretat în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 89 de ani, a anunţat duminică agentul său, Dick Guttman, citat de AFP.

Originar din Brooklyn, Martin Landau şi-a început cariera în anii 1950 pe Broadway şi a debutat în cinematografie cu un rol în filmul cult „North by Northwest”, de Alfred Hitchock, în 1959.

A apărut apoi pe afişele unor filme celebre, precum „Cleopatra”, „The Greatest Story Ever Told” şi „Nevada Smith”, înainte de a cunoaşte succesul pe plan internaţional graţie serialului de televiziune „Mission: Impossibile”, în care a interpretat personajul Rollin Hand.

În 1995 a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării personajului Bela Lugosi în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton. A primit alte două nominalizări la Oscar, pentru rolurile secundare din filmele „Tucker: The Man and His Dream” (1988), de Francis Ford Coppola, şi „Crimes and Misdemeanors” (1989), de Woody Allen, anunță Agerpres.

În ultimii ani ai carierei sale, Martin Landau s-a făcut din nou remarcat în televiziune, graţie evoluţiilor sale din serialele „Entourage” şi „Without a Trace”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here