Dragnea, mesaj CRUCIAL despre pensii. ‘E o lege cu multe SENSIBILITĂŢI’

După promulgarea legii salarizarii, acum la Ministerul Muncii se lucrează la noua lege a pensiilor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut luni, la Parlament, declaraţii despre pensiile militarilor, despre care erau zvonuri că vor suferi unele scăderi.

Confruntat de jurnalişti cu acest zvon, Dragnea a declarat că pensiile celor din sistemul de apărare şi ordine publică nu se vor diminua, nefiind în regulă ca aceştia să plece din sistem, deoarece statul român a investit în ofiţeri şi au experienţă.

„Nu e o lege uşoară, este destul de apropiată ca şi importanţă de legea salarizării unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilităţi. (…) Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Şi a apărut informaţia că pensiile din acest sistem vor fi diminuate şi oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în aceşti ofiţeri, care au experienţă foarte bună, de care România are nevoie şi cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile. Dar trebuie făcute discuţiile în aşa fel încât legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă”, a declarat Dragnea la Parlament.

Preşedintele PSD susţine că pentru a se încerca stoparea plecărilor din sistem, premierul ar trebui să aibă discuţii despre aceste lucruri cu toţi actorii interesaţi, cu toţi partenerii sociali, cu ministrul Apărării, ministrul de Interne, cu reprezentanţi ai altor structuri din sistemul de apărare şi ordine publică, dar şi cu ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here