De ce l-au trimis în judecată procurorii DNA pe secretarul Consiliului Judeţean Olt

Băgat în oală cu alţi 23 de membri ai unui grup infracţional organizat, secretarul Consiliului Judeţean Olt, Gabriel Buleteanu, fost șef al Serviciului Juridic – Contencios din cadrul Primăriei Caracal, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în ultimul dosar care îl vizează, în principal, pe fostul primar al Caracalului Gheorghe Anghel, pentru o presupusă faptă susţinută de probe extrem de uşor de demontat de instanţă, susţin surse apropiate anchetei. Este vorba de semnarea unui proces-verbal despre care i s-a spus că va sta la baza unui proiect de hotărâre locală şi care, ulterior, a fost folosit fraudulos de alte persoane.

Mai exact, sursele citate de OLT-ALERT afirmă că lui Gabriel Buleteanu i s-a cerut să semneze un proces-verbal de preluare, de către primărie, a unui teren cu construcţie pe el, spunându-i-se că în baza documentului urma să fie iniţiat un proiect de hotărâre locală ce trebuia să intre în circuitul legal, adică să fie supus dezbaterii şi aprobării în consiliul local. Un asemenea proiect nu a mai fost însă iniţiat, procesul verbal fiind utilizat la încasarea, direct de la casieria primăriei, a unei mari sume de bani.

Deşi anchetatorii nu au putut demonstra implicarea directă a lui Buleteanu, care în 2014 a părăsit postul din Primăria Caracal pentru a deveni secretar al Consiliului Judeţean Olt, lui i s-a dat calitatea de inculpat în dosar. De altfel, nici unul dintre inculpaţi nu a declarat, negru pe alb, că Buleteanu ar fi fost implicat intenţionat în săvârşirea vreunei infracţiuni.

Povestea implică, de fapt, şase persoane care au ştiut din capul locului despre ce urma să se petreacă după semnarea procesului-verbal: primarul oraşului de la acea vreme, Gheorghe Anghel, fosta directoare economică a instituţiei, Maria Tudor, Mariana Coșoveanu, Maria Guță și Cornelia Luminița Dascălu, casiere, şi omul de afaceri care a încasat, efectiv, în mod nelegal, banii, Paul Popa.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Olt susţin că instituţia nu a fost notificată până la această dată de către Direcţia Naţională Anticorupţie în legătura că presupusa faptă a secretarului general şi că nu are nici o legătură cu respectiva cauză, întrucât perioadă vizată de anchetatori este de dinainte ca Gabriel Buleteanu să ocupe postul de secretar general al judeţului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here