Avocat trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului George Alexandru Popescu, avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul lunii septembrie 2017, inculpatul George Alexandru, în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la ruda unei persoane cercetate în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unei infracțiuni de contrabandă (martor în prezenta cauză), suma de 4.000 euro.

Banii respectivi (ce urmau să fie remiși în două tranșe) au fost pretinși de inculpat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri din cadrul Poliției Capitalei pe care îi poate determina să îi ofere informații utile pe baza cărora persoana arestată preventiv să poată formula un denunț.

„De asemenea, inculpatul Popescu George Alexandru i-a mai promis martorului că va interveni și pe lângă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, pentru ca aceștia să accepte denunțul respectiv și astfel, persoana arestată preventiv să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă prevăzute în legislația specială. În același context, persoana respectivă urma să fie eliberată din starea de arest preventiv și plasată în arest la domiciliu sau sub control judiciar și, ulterior, după judecata în fond, să nu fie declarate căile legale de atac”, se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here