Consiliul Judeţean Olt a premiat performanţa în învăţământ /FOTO+VIDEO

Elevii din Olt care în acest an au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale şi internaţionale, precum şi profesorii lor, au fost premiaţi joi, 9 noiembrie, de Consiliul Judeţean Olt, în colaborare cu Inspectoratul Şolar Judeţean, în cadrul unei ceremonii găzduite de Centrul Cultural „Eugen ionescu” din Slatina. În total, 114 premii au fost acordate.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu, alături de care s-au aflat şi consilieri judeţeni, şeful Inspectoratului Şcolar, Adrian Bărbulete, însoţit de cei doi adjuncţi ai săi, Mariana Gheorghe şi Florica Grecu. De asemenea, la ceremonie au participat inspectori şcolari, dascăli şi părinţi, sala fiind umplută până la refuz.

„Mulţumesc domnilor profesori şi îi felicit pe părinţi, pentru că întotdeauna au fost alături de şcoală şi au înţeles că educaţia nu poate fi făcută numai în clasă, ci doar în parteneriat cu familia. Pe toţi vă asigur de tot respectul şi de consideraţia mea.

Aceleaşi gânduri le îndrept şi către Consiliul Judeţean Olt, care de câţiva ani a dat un semnal puternic, acela că cei care sunt performanţi sunt răsplătiţi. Ştiu că este greu să ajungi în vârf, dar şi mai greu este să te menţii acolo, însă am convingerea că alături de profesorii dumneavoastră bine pregătiţi, de familie, cu un efort intelectual intens, veţi reuşi”, a vorbit asistenţei inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete.

Marius Oprescu şi Adrian Bărbulete

Şeful instituţiei care a asigurat premiile elevilor, Marius Oprescu, i-a felicitat pe elevi susţinând că olimpicii se numără printre oamenii care promovează imaginea judeţului.

„Olimpicii sunt oamenii care reuşesc să promoveze imaginea judeţului Olt prin rezultatele excepţionale pe care le au, la diversele concursuri şi olimpiade şcolare. Mă uit în sală şi văd elevi care au fost premiaţi, începând cu anul 2012, şi îi felicit pentru acest lucru, dar văd şi elevi noi, care sunt premiaţi pentru prima oară. Sper că o parte din motivaţia lor se regăseşte şi în astfel de evenimente pe care noi le organizăm în fiecare an. 

Iată că am ajuns în al şaselea an şi cred că a devenit o tradiţie premierea olimpicilor de către Consiliul Judeţean Olt, un eveniment prin care se încearcă evidenţierea unor exemple pe care tinerii să le urmeze în carieră. Închei pentru că acest eveniment nu este dedicat nouă, ci dumneavoastră, elevi, profesori şi părinţi, cu toţii având atribuţii egale pentru desăvârşirea carierei fiecărui tânăr. Felicitări şi un viitor strălucit, tuturor”, a spus Marius Oprescu.

Premierea s-a desfăşurat în mai multe etape, momentele de înmânarea a premiilor fiind intercalate cu momente artistice susţinute de dansatori şi interpreţi de la Palatul Copiilor Slatina, dar şi de elevi de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”.

Fondul de premiere pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean a fost de aproape 90.000 de lei.

Premii individuale în sumă de câte 1.000 de lei au fost acordate elevilor care au obţinut locul I în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate şi celor care s-au calificat în lotul lărgit la Matematică, iar elevii care au obţinut locul II în cadrul Olimpiadelor naţionale de specialitate şi în cadrul Concursului Naţional de Robotică au primit câte 800 de lei, în vreme ce pentru locurile III la olimpiade s-a acordat câte 600 de lei.

Premii individuale în sumă de 400 lei, propuse a se acorda Elevii care au obţinut menţiuni sau premii speciale, dar şi cei care s-au clasat până la poziţia a 10-a în ierarhia naţională la olimpiade au primit câte 400 de lei.

Un premiu colectiv, în valoare de 6.000 lei, s-a acordat echipei de handbal a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, care s-a clasat pe locului I la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar.

Şi Corul „Unda” al Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, care a obţinut premiul special la Olimpiadei naţională de educaţie muzicală a primit un premiu total de 6.000 de lei, iar echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv Slatina a primit un premiu de 3000 de lei pentru locul IV pe care l-a ocupat Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

Câte 500 lei au primit şi dascălii care s-au ocupat de elevii cu rezultate bune la concursuri.

Trei elevi care s-au calificat la faza internaţională a olimpiadelor au primit câte 5.000 de lei de la organizatori, şi tot atât au primit şi profesorii lor îndrumători.

OLT-ALERT publică listele cu numele beneficiarilor, rezultatele obţinute şi sumele primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here