Doi cetățeni din R. Moldova au compromis zeci de bancomate și au blocat mii de carduri în România/Au fost arestați

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din București și polițiștii din Republica Moldova, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat 2 percheziții pe teritoriul Republicii Moldova, la membrii unei grupări infracționale, care ar fi compromis 30 de ATM-uri, blocând aproape 3.000 de carduri bancare. Doi cetățeni moldoveni sunt arestați preventiv în cauză.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române și ai Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat, vineri, două percheziții domiciliare pe teritoriul Republicii Moldova.

Activitățile s-au desfășurat într-o cauză în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată și punerea în circulație de valori falsificate.

În urma acestora, au fost ridicate telefoane mobile și un laptop, despre care există indicii că ar fi fost folosite la săvârșirea faptelor ilicite.

În aceeași cauză, la data de 11 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a doi bărbați, în momentul compromiterii unui bancomat, amplasat pe raza municipiului București. În prezent, aceștia sunt arestați preventiv.

Persoanele vizate ar fi compromis 30 de ATM-uri, fiind blocate spre debitare aproximativ 3.000 de carduri bancare.

De asemenea, în cursul lunii august a.c., cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, a fost efectuată o altă percheziție domiciliară în Chișinău.

Din cercetări a reișit că, în cursul lunii martie, în Republica Moldova, ar fi fost puse bazele unei grupări infracționale organizate, specializată în montarea de dispozitive de skimming pe ATM-uri, urmate de retrageri frauduloase de numerar.

Membrii grupării ar fi folosit datele obținute fraudulos pentru a falsifica instrumente de plată electronice și ar fi retras fraudulos numerar, cauzând un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

De asemenea, din investigații a reieșit că, în acest an, persoanele vizate ar fi incendiat un ATM amplasat în București.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor – Inspectoratul General Al Poliţiei Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție.

Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului Sud – Est European de Aplicare a Legii (SELEC).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here