Vicepremierul Paul Stănescu a semnat alte 10 contracte de finanţare pentru proiecte derulate prin PNDL

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, a semnat miercuri, 6 decembrie, la Timișoara, 10 contracte de finanţare pentru proiecte derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Mă bucur că investițiile publice din județul Timiș avansează, am semnat astăzi contracte de finanțare cu o valoare importantă: peste 144 de milioane de lei alocați de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru refacerea infrastructurii rutiere din județul Timiș. Toate aceste investiții vor aduce mai multe oportunități de dezvoltare pentru agenții economici, mai multe proiecte finanțate cu fonduri europene, în final mai multă bogăție și o calitate a vieții mai bună pentru oameni și pentru comunitățile locale”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Cele 10 contracte vizează finanțarea unor lucrări de asfaltare, lărgire și modernizare a peste 69 de km de drumuri.

Județul Timiș are alocate, prin PNDL 2, fonduri în valoare de 741,28 de milioane de lei, pentru 37 de contracte de finanțare care vizează 154 de obiective. Dintre acestea, 16 contracte au fost deja semnate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) și beneficiarii fondurilor, 10 au fost semnate astăzi, iar alte 11 sunt în diferite stadii de avizare.

Prin PNDL – etapa I, au fost alocați 832,56 de milioane de lei pentru 142 de obiective, din care 31 de obiective au fost finalizate financiar, iar pentru 111 obiective mai sunt de decontat peste 5.000 lei (obiective nefinalizate financiar).

PNDL este un program de finanțare multianual, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

PNDL are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul Programului, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here