Hoți de lux care dădeau lovituri folosind informații de la polițiști CORUPȚI

Trei spărgători care au dat lovituri răsunătoare la Timişoara au fost prinşi de procurorii antimafia. Loveau la pont, cu informaţii primite de la poliţişti, cred anchetatorii. Bine sfătuiţi, nu lăsau prea multe urme care să ducă la ei. Purtau mereu cagule, mănuşi şi erau bine organizaţi. A fost nevoie de un flagrant atent pus la punct ca să fie capturaţi şi duşi la audieri.

Hoţii nu erau deloc amatori, spun procurorii. Întotdeauna plecau la drum cu planul făcut. În primul rând, aflau de la informatorii lor din Poliţie în ce locuinţe găsesc bani, bijuterii şi obiecte de artă. Apoi, studiau casa şi împrejurimile, până ştiau exact cum şi când să spargă uşile, care sunt punctele slabe ale sistemelor de securitate şi ce program au proprietarii şi vecinii. După zeci de spargeri, au fost prinşi în sfârşit în flagrant, când încercau să fure o sumă imensă dintr-un apartament. Legătura cea mai importantă rămâne cea dintre şsful grupării şi poliţişti, spun procurorii antimafia.

Potrivir procurorilor, inculpatul a stabilit contacte cu anumiţi lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Timiş pe care şi i-a fidelizat în timp, prin oferirea de bani şi alte bunuri, cu scopul de a obţine informaţii de care avea nevoie.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că nu au fost informaţi direct că subalternii lor ar fi fost mână în mână cu hoţii.

Anca Morariu, purtător de cuvânt al IPJ Timiş: În momentul în care vom primi o informare în acest sens, vom dispune măsuri în conformitate cu statutul poliţistului.

Hoţii au cinci acuzaţii pe numele lor: furt, mită, instigare la divulgare de informaţii secrete şi şantaj.

Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara: Liderul grupării este acuzat şi de faptul că a încercat să obţină, prin ameninţare, de la fosta sa soţie 80.000 de euro şi dreptul de proprietate asupra unui apartament.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi de procurori, dar anchetatorii cer judecătorilor să îi aresteze pe durata anchetei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here