După Clanul Bercea, un alt clan își întinde tentaculele peste Slatina

După clanul familiei Bercea din Drăgănești-Olt, care în urmă cu circa 15 ani a intrat în Slatina cu afaceri imobiliare fie la limita legii, fie în afara cadrului legal, dar și cu afaceri de cămătărie în care au fost implicate figuri cunoscute în spațiul public, acum un alt clan, cu rădăcini tot în Drăgănești-Olt, își întinde tenaculele peste Slatina.

Este vorba de Clanul Fluture (familia Goman), care în prezent controlează piețele și târgurile din municipiul-reședință de județ, dar care aspiră și la alt gen de afaceri, cele din domeniul alimentației publice.

Un prim pas făcut în acest sens este cumpărarea unui teren intravilan pe strada Pitești, la numărul 213 A, vizavi de SC Alro SA, unde deja se ridică un viitor restaurant, mai degrabă un local destinat cu precădere evenimentelor speciale, organizarea de nunți, botezuri și alte petreceri private. Un plus față de alte asemenea localuri va fi că sala de evenimente a familiei Goman va fi dotată și cu o piscină.

Proprietatea figurează pe numele lui Daniel Cătălin Goman, care în 29 martie a depus la Primăria Slatina cerere pentru obținerea autorizației de construire, iar în 6 aprilie a obținut documentul.

Potrivit documentației, investiția costă peste 1,7 milioane de lei. Mai exact, 1.734.893 de lei.

Pieţele, bazarurile şi Târgul de săptămână din Slatina, concesionate în 2009 de firma controlată de Cristian Ghenciu, SC Prima Piaţă 2000 SA, sunt administrate, de la începutul lunii trecute, de doi dintre membrii Clanului Fluture din Drăgăneşti-Olt, după ce Ghenciu le-a cesionat acţiunile companiei.

SC Prima Piaţă 2000 SA este acum deţinută Mihai Goman, căruia i s-au cesionat 51% dintre acţiuni, şi de Ana-Maria Florentina Goman, care deţine 49% din pachetul total.

Clanul Fluture s-a aflat de mai multe ori în atenţia organelor de cercetare penală şi la proprietăţile cărora mascaţii au descins în mai multe rânduri. Ultimele descinderi au avut loc în urmă aproximativ trei luni, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Percheziții au avut loc, în acelaşi timp şi în aceeași cauză, și în Potcoava, dar și în alte patru județe, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 6.800.000 de lei, potrivit anchetatorilor.

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Percheziţii au mai avut loc la Clanul Fluture şi anul trecut, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 440.000 lei.

1 COMENTARIU

  1. daca oricine isi poate face de cap in slatina ,asta arata ca avem o conducere „””BETON” .Poate mai vine vreun valcov sa le puna capac ,la fel ca lui bercea care construia in slatina dupa placul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here