Vice-premierul Paul Stănescu a semnat finanțarea pentru modernizarea drumurilor județene din Brăila/ FOTO

Drumurile județene DJ 203R şi DJ211-Lișcoteanca (km22+500-km24+500) din județul Brăila vor fi modernizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Contractul de finanţare, în valoare de 3.804.267,54 de lei, a fost semnat astăzi, 15 decembrie, de către viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, şi Francisk Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

„Vă felicit pentru importanţa pe care o acordaţi, la nivel de judeţ, modernizării infrastructurii, în condiţiile în care investiţia în infrastructură reprezintă una dintre priorităţile de guvernare. În vizitele mele prin ţară am insistat ca aleşii locali să demareze proiectele aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru că, prin acest program şi prin intermediul fondurilor europene, se poate moderniza şi reabilita infrastructura de bază (apă-canalizare, școli, spitale, drumuri etc.) la nivelul tuturor localităților”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Până în prezent, în judeţul Brăila, din 55 de contracte de finanţare aprobate (care includ 99 de obiective de investiţii), au fost semnate, prin PNDL etapa a II-a, 33 de contracte de finanţare. Pentru Consiliul Judeţean Brăila sunt finanţate 6 obiective de investiţii, în valoare de 61.782.186,30 de lei, care vizează modernizarea a 46,520 km de drumuri judeţene.

PNDL este un program de finanțare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here