Slătineanca Iohana Popescu, cu expoziție de artă plastică în Parlamentul României

Slătineanca Iohana Popescu, consilier local și artist plastic, a deschis, azi, în Parlamentul României, o expoziție de pictură pe sticlă și vitraliu, lucrările fiind găzduite de Sala de Expoziții „Constantin Brancusi”.

La deschiderea expoziției au fost prezenți vice-premierul Paul Stănescu, deputații social-democrați de Olt Dan Ciocan, Marius Iancu, Alexandru Stănescu și Florin Iordache, dar și mai mulți miniștri.

De asemenea, alături de artista din Slatina s-au aflat prieteni, dar și fostul secretar de stat în Ministerul Educației Emil Albotă, actualmente șef al Inspectoratului de Stat în Construcții.

Iohana Popescu a absolvit Liceul de Artă „Marin Sorescu” Craiova – secţiunea „Artă monumentală”, apoi cursurile Colegiului de Antropologie din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, fiind licențiată în Conservare – Restaurare – artă plastică şi decorativă în urma cursurilor.

Ea a predat cursuri de educaţie plastică – artă vizuală în cadrul mai multor colegii din Slatina și la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. În prezent ocupă un post de restaurator de lem pictat în cadrul Muzeului Județean Olt.

Din septembrie 2016, artista ocupă și un loc în Consiliul Local Slatina, fiind membră a Comisiei pentru activităţi socio-culturale, culte şi sport din legslativul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here